Malý zázrak pro Lillinku, která potřebuje drahou operaci. Lidé finančně pomáhají a píší vzkazy

Příběh malé bojovnice Lillinky, která potřebuje nákladnou operaci ve Spojených státech, spustil u diváků CNN Prima NEWS obrovskou vlnu solidarity. Na transparentní účet rodiny už přišla téměř polovina potřebné částky. Velké poděkování míří lidem nejen od rodiny nemocné holčičky, ale i od redakce Krimi zpráv.

Během vánočních svátků Krimi zprávy odehrály příběh šestileté Lillinky. Pro rodinu to pak znamenalo malý zázrak. Na transparentní účet po odvysílání reportáže a zveřejnění článku na webu začalo přicházet obrovské množství peněz. Některé z nich doprovázely dojemné vzkazy. „Amerika čeká na Lillinku. Držím palce, aby se částka vybrala,“ zněl jeden z nich. Další vyjadřovaly naději, že dívenka do USA pojede a operace se vydaří.

Na účtu se během pár dnů podařilo nashromáždit téměř 4 900 000 korun. Maminka Lillinky tak jen těžko skrývá dojetí. „Je to úplně neskutečné. Všem chceme moc poděkovat, všichni jste úžasní, že pomáháte. Ať už malými částkami, nebo zkrátka čímkoliv. Jste prostě neskuteční,“ uvedla se štěstím v hlase žena.

Trpí vzácným syndromem

Lillinčini rodiče odcházeli z porodnice s tím, že mají zdravé miminko. Sami o tom ale postupem času začali pochybovat, a tak se obrátili na další lékaře. Ti jim řekli, že holčička musí okamžitě na operaci, protože umírá. „První, co jsme se dozvěděli, byla diagnóza hydrocefalu – nadměrná tvorba mozkomíšního moku. Potom následovaly další diagnózy spojené s nedoslýchavostí. Zbořil se mi život jak domeček z karet. Nic člověk nezmohl než jen brečet a brečet,“ popsala maminka Mirka Dvořáková.

Peníze rodina potřebuje na operaci, kterou ale provádí jen lékaři ve Spojených státech a stojí neúnosnou částku kolem 11 milionů korun. Díky vybrané částce teď mohou rodiče Lillinky začít plánovat operaci a řešit léčebný plán. Do USA již rodina lékařům posílá zdravotní zprávy.

Samotný zákrok se provádí v devíti letech a Lillinku, která je podle psychologa nadprůměrně inteligentní, vrátí do normálního života, ve kterém by nemusela mít téměř žádné omezení. Rodičům jde především o to, aby holčička mohla normálně dýchat a jíst. Lillinka a její rodiče jsou už skoro v půlce cesty ke snu. Pomůžete jim ho splnit? Podpořit rodinu malé Lillinky můžete zasláním jakékoliv částky na transparentní účet 2102080960/2010.

Tagy: