MAPA: Velký přehled ubytování na Silvestra. Kde si užít poslední den v roce nejvýhodněji?

Silvestr v Chebu

Řada lidí má silvestrovské oslavy spojené s odpočinkem po náročných vánočních svátcích. Odjíždějí proto ze svých domovů do hotelů či na různé dovolené. Redakce CNN Prima NEWS připravila výběr tříhvězdičkových pobytů podle nejlepšího hodnocení na webu Booking.com. Srovnání přitom zahrnuje všechna dostupná zařízení s nejméně pěti recenzemi. Z každého kraje přinášíme dvě ubytování, která jsou cenově dostupná a kde se nemusíte o své pohodlí obávat.

Ubytování se saunou nebo vybavené apartmány

Nabídky na jednu noc velmi rychle ubývají. Příjemný pobyt na Silvestra ale můžete strávit v Jihočeském kraji například v Suk apartmánu v Suchodle nad Lužnicí. Ubytování nabízí bezplatnou WiFi a TV s plochou obrazovkou. Za noc zaplatíte 2 243 korun a apartmán má nejlepší hodnocení 10.

ČTĚTE TAKÉ: Česko se rozloučí se Schwarzenbergem. Na smuteční mši dorazí šlechta i vrcholní politici

Ještě levněji lze sehnat pobyt v Táboře. Zde se nachází Penzion Z&Z, který je pouhých 700 metrů od Žižkova náměstí. Apartmány poskytují výhled do zahrady a hosté v nich naleznou vybavenou kuchyň či koupelnu s vanou. Zájemci mohou navštívit restaurace v blízkosti penzionu nebo zoologickou zahradu Větrovy, která se nachází 800 metrů od ubytování. Za silvestrovskou noc zaplatíte 1 593 korun a hodnocení je na úrovni 9,7.

I Plzeňský kraj nabízí řadu hezkých míst k pobytu. Nejlepší hodnocení podle daných kritérií splňuje Chalupa Gretl, která se nachází v destinaci Pohorsko. Ubytování poskytuje vlastní kuchyň, koupelnu, toaletní potřeby či lednici, troubu nebo varnou konvici. Za pobyt zaplatíte 2 298 korun a lidé dali apartmánům hodnocení 9,6.

Alternativou může být Penzion Stará Vápenka, který se nachází ve Svinné vedle lesa. Najdete tam restauraci s regionální kuchyní a produkty z nedaleké farmy a také wellness s parní saunou a posilovnou. Za noc zaplatíte 3 921 korun a hodnocení penzionu je 9,5.

V Karlovarském kraji je dostupné ubytování Na Mandlu v destinaci Drmoul. I zde pokoje nabízí varnou konvici nebo trezor či plochou TV. Jednodenní ubytování stojí 2 525 korun a nabízí hodnocení známky 9.

Ještě lepší recenze mají Apartmány u Kuželky v Lokti. Poskytuje pokoje s vlastní koupelnou či kuchyni s lednicí, mikrovlnnou troubou a varnou deskou. Apartmány jsou k mání za 2 170 korun a lidé je ohodnotili známkou 9,4.

Ubytování v Prezidentské chatě nebo blízko německých hranic

V Ústeckém kraji můžete navštívit Apartmán Ivana v Rumburku. Pro hosty je připravené ubytování s terasou a výhledem do zahrady. Zájemci o pobyt mohou například vyjet do blízkého Německa. Žitava je vzdálená 21 kilometrů. Ještě o dalších 20 kilometrů dál je Národní park Saské Švýcarsko. Za noc zaplatíte 1 097 korun a známka na serveru je 9,7.

Příjemné ubytování nabízí i Penzion u Orloje v Žatci. Některé pokoje mají i kuchyňský kout s lednicí a mikrovlnnou troubou. Penzion se nachází v samém srdci města, kde se každoročně konají velké slavnosti piva a chmele. Za silvestrovský pobyt zaplatíte 1 713 korun a penzion má známku 9,5.

Liberecký kraj přináší spoustu hezkých míst, kde lze v zimní období trávit dovolenou. Silvestra můžete oslavit například v Rodinném apartmánu Angelika v České lípě. V ubytování je k dispozici WiFi, vlastní koupelna či vybavená kuchyň. Noc stojí 2 119 korun a apartmány mají hodnocení 9,7.

Stylové ubytování najdete v Bedřichově v Prezidentské chatě. Najdete tam restauraci se spoustou specialit. Využít můžete i bar a pro sportovce je k dispozici také lyžárna. Okolí totiž nabízí možnost k běžkování. Silvestrovská noc vás vyjde na 5 282 korun. Prezidentská chata má hodnocení 9,4.

Levné apartmány i možnost návštěvy Babiččina údolí

Pokud chcete strávit oslavy příchodu nového roku v Královéhradeckém kraji, můžete vyrazit do Nového města nad Metují. Konkrétně do Angel apartmánu. Ubytování nabízí bezplatnou WiFi a v okolí se můžete věnovat turistice nebo lyžování. V apartmánu jsou k dispozici ručníky, ložní prádlo nebo kuchyňský kout. Za noc zaplatíte 2 591 korun a klienti ho hodnotí známkou 9,7.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jaké ceny jsou na vánočních trzích. Více v reportáži:

Alternativou jsou Apartmány Daros, které se nachází ve Dvoře Králové nad Labem. Pro hosty je k dispozici WiFi nebo soukromé parkoviště. Apartmán má ložnici, kuchyňský kout s kompletním vybavením a sprchou. Malebné Babiččino údolí je vzdálené 23 kilometrů a blízko je také hranice s Polskem. Noc vás vyjde na 1 585 korun a apartmán má hodnocení 9,6.

I v sousedním Pardubickém kraji je ještě pár volných ubytování. V centru Vysokého Mýta můžete využít služeb Bonviván Apartments. K dispozici je antialergenní ubytování, zahrada, bezplatná WiFi a bar. Noc na Nový rok vyjde na 2 438 korun a ubytování je hodnoceno známkou 9,7.

Příjemné ubytování poskytuje Penzion za vodou kousek od Pardubic. Nachází se v Sezemicích a nabízí pokoje s balkónem a výhledem na řeku. Všechny jsou vybaveny plochou TV, vlastní koupelnu, ložním prádlem a ručníky. V některých apartmánech je i kuchyňský kout s varnou deskou. Pokoj vyjde na 1 312 korun a penzion má hodnocení 9,5.

Pobyt pro milovníky piva a silvestr v hlavním městě

I ve Středočeském kraji je ještě spousta volných míst v hotelech a apartmánech. K dispozici je například ubytování v Hotelu Grund, který má hodnocení 9,4. Nachází se v Kosmonosích u Mladé Boleslavi a nabízí bezplatnou WiFi. Všechny pokoje jsou vybaveny lednicí, satelitní TV či koupelnou. Nejbližší restaurace je vzdálená 300 metrů a za sedm minut jízdy jste v centru Mladé Boleslavi. Zájemci zaplatí za noc 2 969 korun.

Pro milovníky piva bude zajímavé ubytování v Apartmánech Ve starém pivovaru. Nachází se v Malešově a nabízí pokoje s vlastní koupelnou, klimatizací či lednicí. Turisté mohou navštívit nedalekou Kutnou Horu s gotickým chrámem sv. Barbory nebo kostnici. Za apartmán zájemci zaplatí 3 408 korun. Celý objekt má známku 9,7.

V hlavním městě Praze jsou k dispozici především hostely a apartmány ve vyšších cenových relacích. Pro zájemce je k mání například Cozy Apt Near Prague Castle. Název napovídá, že se ubytování nachází blízko Pražského hradu. Apartmán najdeme v Praze 6 kousek od Písecké brány. Noc vyjde na 8 076 korun a ubytování má hodnocení 9,3.

Volný je také apartmán ve SPA Apartments Vyšehrad v Praze 2. Pokoj nabízí bezplatnou WiFi, plochou obrazovku a vlastní koupelnu. Turisté ocení zejména Vyšehrad vzdálený pouhých 600 metrů od ubytování. Za silvestrovskou noc zaplatíte 9 729 korun a apartmán má hodnocení 9,4.

Výhled na hory a návštěva muzea olomouckých tvarůžků

Na Vysočině získáte oproti hlavnímu městu lacinější nabídku. Příkladem je Apartmán Pod Synagogou s hodnocením 9,9. Ubytování se nachází v novostavbě v Humpolci a k dispozici je ložnice, kuchyň s vybavením a sprcha. Cena za noc je 1 463 korun.

Alternativou je Penzion Kolnička, který je v Lukách nad Jihlavou. Penzion je se zahradou, neplaceným soukromým parkovištěm, terasou a barem. V ubytování se nachází také restaurace s místní kuchyní. Na své si přijdou i děti, protože v penzionu je hřiště pro nejmenší. Pokoj vyjde na 2 245 korun a hodnocení je 9,6.

V Olomouckém kraji můžete navštívit Rudu nad Moravou a místní zámek. Ten totiž nabízí ubytování s bezplatnou WiFi, zahradou s terasou a s výhledem na hory. K dispozici je kuchyň s vlastní koupelnou. Místo je přímo ideální k pěší turistice. Pokud chcete navštívit muzeum olomouckých tvarůžků, tak se nachází jen 30 kilometrů od ubytování. Za noc zaplatíte 2 438 korun a hodnocení dosahuje úrovně 9,3.

Další ubytování v Olomouckém kraji se nachází v Jeseníku. Místní apartmán nabízí výhled na město a bezplatnou WiFi. Ubytování je vhodné pro milovníky zimních sportů. Praděd je vzdálený 35 kilometrů od apartmánu. V létě by zájemci ocenili i možnost pronájmu jízdního kola. Hosté dali ubytování hodnocení 9,3 a za noc zaplatíte 2 085 korun.

Volné ubytovací kapacity se najdou také v Moravskoslezském kraji. Velmi dobré hodnocení 9,5 nabízí Apartmány Nad Pivovarem v Havířově. Ubytování zahrnuje bezplatnou WiFi, dětské hřiště nebo zahradu. „Apartmány Nad Pivovarem provozují restauraci s jídly místní kuchyně, jídly mezinárodní kuchyně a jídly evropské kuchyně. Na místě je k dispozici terasa a v blízkém okolí ubytování Apartmánů Nad Pivovarem se můžete věnovat pěší turistice a cyklistice,“ píše se na stránkách webu. Noc pro dva vyjde na 3 536 korun.

V Malenovicích můžete využít služeb Penzionu U Pacošů. Ubytování poskytuje dokonce dopravu z ostravského letiště. Pokoje jsou vybaveny vlastní koupelnu se sprchou, toaletními potřebami a fénem. V okolí se můžete věnovat golfu nebo lyžování. Ubytování je hodnoceno známkou 9,5 a za noc dáte 3 560 korun.

Možnost bezlepkové kuchyně v srdci Valašska

Ve Zlínském kraji najdete jedno z nejlepších ubytování v Penzionu u Pivovaru Rotor. Stavba zaujme funkcionalismem. Najdete zde sklep experimentálních vín i pivovar. Pro zájemce jsou k dispozici pokoje s TV a kabelovými programy, lednicí, kávovarem či sprchou. Hosté ohodnotili ubytování známkou 9,4 a za silvestrovskou noc zaplatíte 2 156 korun.

Příjemný konec letošního roku můžete prožít i v Hotelu a restauraci U Vychopňů. Je ideální volbou pro lyžaře. Hotel nabízí pokojovou službu, bezplatnou WiFi a některé pokoje mají i hezký výhled do zahrady. Restaurace nabízí jídla z evropské kuchyně. Objednat si můžete i vegetariánské, bezlaktózové a halal pokrmy. Ubytování má hodnocení 9,3 a za noc zaplatíte 2 195 korun.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kolik utratí Češi na Vánoce a jaké dárky budou nakupovat? Více zde:

Nový rok můžete oslavit v rámci Jihomoravského kraje v historickém centru Znojma. Hotel Mariel Znojmo nabízí pokoje s moderním designem. K dispozici je bar, krytá terasa či bezplatná WiFi. Snídaně je formou à la carte, česká i mezinárodní kuchyně. Za noc zaplatíte 2 707 korun. Hodnocení je na úrovni 9,5.

Lacinější ubytování najdete v Apartmánech Hodonín. Využít můžete bezplatnou WiFi nebo soukromé parkoviště. Nabízený apartmán má dvě ložnice, TV s plochou obrazovkou a kuchyň s kompletním vybavením včetně lednice, myčky na nádobí, pračky nebo trouby. Za noc zaplatíte 2 469 korun a hodnocení je 9,5.

Tagy: