Matúš nebyl blázen, mám toho dost. Bytovku nevyhodil do vzduchu úmyslně, hájí ho otec

Psychicky neunesl rozchod a způsobil sobotní výbuch ve slovenské obci Biely Kostol. Takto kategoricky se vyjadřují některá místní média a lidé o jednačtyřicetiletém muži, který při sobotní explozi bytovky v trnavském kraji sám zahynul. Jeho otec a přátelé však mají na celou situaci zcela jiný názor. Explozi, při níž byly zraněny další tři osoby, Matúš podle nich nezpůsobil záměrně, píše deník Nový Čas.

Matúš nebyl ve špatném psychickém stavu a výbuch určitě nezpůsobil úmyslně, zdůrazňuje otec muže, který 13. května zemřel při explozi plynu v bytovém domě na západním Slovensku. „Můj syn nebyl žádný blázen,“ řekl pro Nový Čas. „Všude čtu, že byl blázen, a už toho mám dost! Vůbec to není pravda! Byl naprosto normální, byl to slušný kluk,“ zdůraznil.

Jeho slova potvrzují podle Nového Času i další Matúšovi známí. Jeho kamarádka Zuzana tvrdí, že měl dobré srdce. Vyloučila možnost, že by mohl způsobit výbuch kvůli svému dřívějšímu rozchodu s  partnerkou Katarínou.

K TÉMATU: Detaily tragédie na Trnavsku: Bytovku měl vyhodit do povětří muž kvůli nešťastné lásce

„Nebyl to blázen, byl to úžasný člověk. Jeho otec a matka ho milovali. Ještě ve středu jsme si s Matúšem psali. Zrovna mi psal o rodičích, jak si jich váží a má je rád. Nevěřím, že to udělal úmyslně. Nevěřím,“ sdělila.

Okolnosti výbuchu a možné zavinění ze strany jednačtyřicetiletého muže je v současnosti předmětem policejního vyšetřování. Práci komplikuje také množství fám, které se šíří na veřejnosti. Starostka Bieleho Kostola Iveta Paulová na facebookovém účtu obce zveřejnila příspěvek, v němž vyvrací některé dezinformace kolem tohoto incidentu.

Vyhlásenie k dezinformáciám Vážení Bielokostolčania Z hrôzou a šokom čítam vyjadrenia, ktoré som obdržala od...

Posted by Biely Kostol on Sunday, May 14, 2023

Matúš byl jedinou obětí sobotního výbuchu v obci Biely Kostol v trnavském okrese. Při výbuchu však utrpěly zranění další tři lidé. Lze mluvit o štěstí, protože exploze byla podle informací Nového Času údajně tak silná, že byla slyšet až ve vedlejší vesnici. Rozsáhlejšímu neštěstí zřejmě zabránil Rastislav z vedlejšího vchodu, který hned po explozi duchapřítomně běžel vypnout plyn do centrální rozvodny.

Budově hrozila demolice, statik však rozhodl, že nutná bude pouze likvidace poškozeného podkroví. Zbytek budovy čeká rekonstrukce, v současnosti ale není obyvatelná. Obec Biely Kostol založila transparentní účet, na který lze zasílat finanční pomoc poškozeným.

Tagy: