Detaily tragédie na Trnavsku: Bytovku měl vyhodit do povětří muž kvůli nešťastné lásce

Sobotní výbuch plynu v obci Bílý Kostel v okrese Trnava byl zřejmě způsoben úmyslně. Podle slovenské televize Markíza za ním stál 41letý obyvatel, a to kvůli nešťastné lásce. Při incidentu zemřel jeden člověk, další tři byli zraněni.

Jednačtyřicetiletý obyvatel vypustil plyn v jednom z horních bytů v obci Bílý Kostel. Podle televize Markíza se k incidentu odhodlal kvůli nešťastné lásce. Při následném mohutném výbuchu tento muž zemřel, uvedl web tvnoviny.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Padlo obvinění za hrůzný útok ve Vrchlabí. Agresor bodl muže do krku, dalšího pořezal

Obyvatel bytového domu – policista – utrpěl vážná zranění hlavy a nohy. Další dvě osoby měly méně vážná zranění a byly ošetřeny na místě.

Od soboty tamní objekt střeží pracovníci trnavské policie. „Vzhledem k tomu, že počasí není příznivé, úklid okolí se odkládá na pondělí,“ uvedla na Facebooku obce. V pondělí na místo dorazí i statik.

Starostka obce Iveta Paulová televizi Markíza sdělila, že jedna část bytového domu bude muset být s největší pravděpodobností zbourána. Druhou pak bude třeba rekonstruovat. V současné době není obyvatelná.

Informácie z dnešného dňa. Od včera je objekt strážený pracovníkmi PZ Trnava. Bol privezený kontajner na odpad z...

Posted by Biely Kostol on Sunday, May 14, 2023

Obec prý zřídí transparentní účet, na který lidé budou moci zaslat poškozeným rodinám finanční příspěvek. „Jedná se o mladé rodiny s malými dětmi. Pomoc nabízejí nejen naši občané, ale i okolní obce,“ uzavřela Paulová.

Tagy: