Měl jsem okno, neznám všechno, o Vánocích si přečtu Švejka. Babiš hájí svůj debakl u tabule

Před tabulí jsem nestál 50 let, měl jsem okno. Tak hájí prezidentský kandidát a expremiér Andrej Babiš (ANO) svůj debakl před školáky, kteří mu pokládali vědomostní otázky. V odpovědích totiž opoziční politik příliš nezazářil – neznal planety Sluneční soustavy ani nejznámější dílo Jaroslava Haška. Babiš nicméně slíbil, že si mezery ve všeobecném přehledu doplní. „Poslušně hlásím, že mám plán na víkend a koupil jsem si Švejka,“ sdělil redakci CNN Prima NEWS.

Bývalý předseda vlády se stejně jako další prezidentští kandidáti objevil na Primě v pořadu K tabuli!, v němž strávil den ve společnosti zvídavých školáků. Dětem vysvětloval pozadí svého politického působení, zavzpomínal na své první brigády či vysvětloval, proč v očích široké veřejnosti není příliš velkým oblíbencem.

Pořádně se ale zapotil v momentě, kdy mu začali školáci pokládat vědomostní otázky. Před tabulí expremiér pohořel – neznal nejslavnější dílo spisovatele Jaroslava Haška ani počet a funkce kravích žaludků, třebaže sám dlouhé roky působil v zemědělských firmách.

„Měsíc, Mars, Pluto, Saturn… co je tam ještě... Slunce,“ popletl Babiš pořadí i samotná vesmírná tělesa, když měl vyjmenovat planety Sluneční soustavy.

Za své nepříliš slavné vystoupení v pořadu televize Prima se Babiš nakonec omlouval s tím, že měl trému. „Ano, neznám všechno a měl jsem okno, protože jsem nestál 50 let před tabulí,“ řekl redakci CNN Prima NEWS.

Na doplnění vlastních vědomostních mezer ale podle svých slov pracuje. „Poslušně hlásím, že mám plán na víkend a koupil jsem si Švejka. A protože jsem urputný, o Vánocích ho přečtu,“ sdělil redakci CNN Prima NEWS. O chvíli později sdílel na sociálních sítích také fotografii s knihou Jaroslava Haška, na kterou si před školáky nevzpomněl.

Poslušně hlasím, že plán na víkend už mám 😎

Posted by Andrej Babiš on Friday, December 16, 2022

Tagy:
Sluneční soustava Mars škola Saturn Vánoce okno Pluto prezidentské volby Andrej Babiš ANO 2011 expremiér prezidentské volby v ČR 2023 kandidatura kandidát na prezidenta Jaroslav Hašek Švejk TV Prima Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války K tabuli!