Trumpová chce za rozhovor miliony, kampaně se straní. Harrisová i přes problémy veřejně září

Málo podpory a když, tak draze placené. Bývalá americká první dáma Melania Trumpová se straní prezidentské kampaně svého manžela Donalda Trumpa. Příští týden navíc vyjde kniha, ve které nesouhlasí s některými jeho názory. Kamala Harrisová je na tom s podporou svého manžela o poznání lépe.

Na republikánském nominačním kongresu v červenci Melania Trumpová krátce zazářila a nechala se od manžela políbit. Nepronesla ale žádný projev, jak se u partnerů uchazečů o Bílý dům očekává. I tak to ale byl vzácný okamžik. Melania jinak veřejně vystupuje vzácně a nebo ne zadarmo. Když s ní chtěla americká CNN udělat rozhovor, její agent si řekl v přepočtu o skoro šest milionů korun.

ČTĚTE TAKÉ: Melania Trumpová veřejně podpořila právo žen na potrat. Trump přitom přispěl k jeho omezení

„Platit bývalé první dámě za projev nebo za účast na akci by nebylo zase tak neobvyklé. Jenomže Melania Trumpová není jen bývalá první dáma, je také manželka republikánského kandidáta na prezidenta,“ popsala reportérka CNN Hadas Goldová.

Mnohamilionové sumy dostala i za dvě vystoupení pro sponzory svého manžela. Nyní se soustředí na kampaň před vydáním své autobiografie. V ní je kritická nejen k Trumpově imigrační politice, ale zejména k jeho proti-potratovým postojům.

„Základní právo ženy na osobní svobodu a kontrolu nad svým životem ji opravňuje ukončit těhotenství podle svých přání,“ citoval úryvek z knihy The Guardian. „Není pochyb, že pokud jde o základní práva, která má každá žena od narození, pak není místo na kompromisy,“ uvedla Trumpová ve svém příspěvku na síti X. Donald Trump přesto její knihu podpořil a zdá se, že oba udržují mír.

Harrisová s manželem působí semknutě

U jeho soupeřky Kamaly Harrisové je obrázek opačný. Manžel Doug Emhoff měl projev na sjezdu, kde spolu otevřeně romanticky vystupovali.

„Bude skvělá prezidentka, na kterou budeme všichni hrdí,“ řekl na sjezdu Emhoff. Se svou ženou jezdí v rámci její kampaně, kde nešetří projevy podpory. I u něj se však vynořily aféry z předchozích vztahů – přiznal nevěru, nařčení z domácího násilí odmítl. Pár ale přesto působí na veřejnosti semknutě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tipujete na americké volby? Harrisová má navrch a co Trump? Češi sází miliony, říká Václav Sochor

Tagy:
CNN kniha rodina společnost politika manželé volby vláda Melania Trumpová právo Donald Trump hlava státu Kongres Spojených států amerických První dáma Kamala Harrisová společenská rubrika Douglas Emhoff