MHD na kraji Prahy a ve středních Čechách kolabovala. Sněžení zpožďovalo autobusy i vlaky

Sníh v kolejišti pražského hlavního nádraží

Zima vtrhla do Evropy

Provoz MHD ve Středočeském kraji i v některých částech Prahy zkomplikovalo v úterý odpoledne a večer husté sněžení, námraza na trolejích či výhybky zapadané sněhem. Autobusy, tramvaje a vlaky nabíraly zpoždění, hlavně příměstské linky jezdily odklonem nebo byly úplně zrušeny. Řada komunikací byla kvůli sněhové kalamitě nesjízdná, uvedla Pražská integrovaná doprava (PID) na síti X.

Vlaky S3, R21, R43 jezdily s výrazným zpožděním kvůli zasypaným výhybkám ve stanicích Praha-Satalice, Praha-Čakovice a Chotětov. Linky S5, R24 a R45 měly problémy kvůli poruše výhybek v Kladně. Linka S34 byla v úterý odpoledne úplně zrušena, stejně jako mnoho autobusových spojů napříč Středočeským krajem. Některé linky byly zkráceny nebo jezdily se zpožděním. Problémy měly například spoje z pražského Zličína do Hostivice, z Bořislavky do Holubic, ze Smíchovského nádraží do Jíloviště, z Černého Mostu do obce Jirny a mnoho dalších. Několik autobusů na zasněžených silnicích zapadlo nebo je zastavily kolize jiných vozidel.

ČTĚTE TAKÉ: Evropu sužuje „bouře století“. Ochromila dopravu, Ukrajina a Moldavsko hlásí přes 10 mrtvých

V Praze jezdily se zpožděním či odklonem některé tramvajové, městské i příměstské autobusové linky, a to kvůli sněžení i silnému automobilovému provozu ve městě, uvedl dopravní podnik na webu. Například autobus číslo 166 jezdil mimo areál Fakultní nemocnice Bulovka, omezený provoz měly linky 164 nebo 231.

Hromadná nehoda uzavřela trasu z Mladé Boleslavi do České Lípy. U Starých Splavů se srazilo deset vozidel, informoval Českolipský deník. Silnice 38 je uzavřená v úseku z Doks do Jestřebí, tvoří se dlouhé kolony. Podle informačního webu policie bude omezení trvat nejméně do 21:25.

Meteorologové v úterý varovali, že odpoledne se ochladí, bude sněžit a může se tvořit náledí či zmrazky.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Radary v Česku nejsou nastavené stejně. Některé vyberou miliony ročně, jiné jsou tolerantnější

Tagy:
silnice Středočeský kraj Praha městská hromadná doprava