Michopulos: Lékařská komora je ultralevicové sdružení. Ze státu chtějí udělat dojnou krávu

Politický marketér a komentátor Petros Michopulos.

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ 10.12.2023

Politický komentátor Petros Michopulos v pořadu Partie Plus tvrdě zkritizoval požadavek části lékařů na zavedení výsluh. Podle něj tímto nárokem stala Česká lékařská komora ultralevicovým spolkem a přerostla normalizační zdravotnictví. Výsluhy považuje za požadavek z jiné galaxie, který by pouze ždímal peníze ze státního rozpočtu.

Krok České lékařské komory a zdravotnických odborů se nesetkal u části veřejnosti i vlády Petra Fialy (ODS) s pochopením. Jako absolutní nesmysl označil snahu zavést výsluhy politický komentátor Petros Michopulos. „Jenom to ukazuje, jak pan Kubek (Milan Kubek, prezident ČLK, pozn. red.), jeho komora a všechny podobné organizace se staly ultralevicovými nátlakovými sdruženími,“ řekl v pořadu na CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Železná lady, která provedla Izrael nejtěžší hodinou. Meirová byla „jediný chlap“ ve vládě

Michopulos ale v kritice pokračoval. Uvedl, že Milana Kubka vůbec nezajímá, jak funguje stát a jeho ekonomika. „Chtějí vytvořit ze státu dojnou krávu,“ řekl s tím, že slovo absurdní je v tuto chvíli příliš slabé.

„Když poslouchám pana Kubka, který podle mého nežije ve stejném státě jako my, tak nám prezentuje své nároky přesahující normalizační zdravotnictví za Gustáva Husáka,“ dodal Michopulos.

Komentátorka Lenka Zlámalová řekla, že dosud vláda nezasahovala do platů lékařů a zdravotníků. To totiž byla věc pojišťoven a ředitelů nemocnic. Nyní dochází k tomu, že vláda zavedla stejné platové ohodnocení pro všechny. Je jedno, jestli jste po atestaci, před atestací nebo primář. To mě děsí, protože je to systémový posun k britskému zdravotnictví, které patří k nejhorším na světě,“ řekla Zlámalová.

Kubek ve vysílání CNN Prima NEWS prohlásil, že návrh na zavedení výsluh chce komora delší dobu.„Je to náš dlouhodobý požadavek. Lékaři v nemocnicích ne zcela dobrovolně odpracují obrovské množství přesčasové práce, ničí si zdraví v zájmu pacientů. Je zcela legitimní požadavek, aby se to, že někdo za rok odpracuje místo 12 měsíců třeba 15 nebo až 18, nějak zohlednilo,“ řekl Kubek.

Tagy: