Milovické letiště ovládnou drum&bassové rytmy. Festival Let It Roll nabídne přes 200 umělců

Léto je v plném proudu a s ním je spojená i festivalová sezóna. Prostor milovického letiště tak ovládnou v termínu od 3. do 5. srpna rytmy elektronické hudby v rámci největšího drum&bassového festivalu světa Let It Roll. Známá je již i kompletní sestava jmen, na která se návštěvníci mohou těšit. Na třídenní akci letos vystoupí více než 240 umělců, z toho více než 150 zahraničních jmen, což je nejvíc v dosavadní historii hudebního projektu. Mezi hlavní hvězdy tak letos patří Chase & Status, Andy C, Camo & Krooked b2b Mefjus, Dimension, Sub Focus či Wilkinson. Na své si ale přijdou milovníci rozličných subžánrů.

Letošní ročník podmanivých a tanečních rytmů Let It Roll nabídne i několik speciálních vystoupení. Na návštěvníky tak čeká showcase hudebních vydavatelství Critical Soundsystem nebo Viper Recordings. Netradiční společná vystoupení odehrají také Monrroe & Duskee & Emily Makis nebo Whiney & P Money. Dále se s vlastním programem v rámci celého večera představí několik stěžejních žánrových značek a vydavatelství, konkrétně Blackout Music NL, Eatbrain, High Tea Music, Hospitality, Rough Tempo, Shogun Audio, Symmetry, UKF a Virus Recordings.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Nestihli jste koupit lístky na koncert či festival? Dávejte si pozor na překupníky

Nedílnou součástí festivalového zážitku jsou každoročně unikátní designové scény. I ty se letos dočkají hned několika novinek. Hlavní scéna jako obvykle nabídne vystoupení těch největších hvězd. Její finální podoba bude odhalena až se zahájením festivalu, ale už nyní je jisté, jaké jméno ponese – Citadel. Je také silně spjatá jak s další kapitolou festivalového příběhu, tak s tradiční Opening Ceremony, tedy audiovizuální show, která patří neodmyslitelně k vrcholům celé akce.

V letošním roce se na tvorbě hudebního doprovodu scény podílí nejsilnější sestava umělců v dosavadní historii, kterou se podařilo dát dohromady pod záštitou značky MODUS. Svou účast tak potvrdili tvůrci Camo & Krooked & Mefjus, Annix, Kimyan Law, RageMode, Rido nebo třeba Synergy. Bližší informace o vystupujících se dozvíte zde. Vizuální část show pak dává dohromady zkušený tým profesionálů, ke kterému se pro letošní ročník připojil i jeden z nejúspěšnějších českých tvůrců digitálního umění Filip Hodas.

Druhá největší scéna také zažije svou festivalovou premiéru. Terra se v základní podobě ukázala už na letošním ročníku Let It Roll Winter, ovšem v létě se návštěvníci mohou těšit na její vylepšenou verzi. Různá vylepšení čekají i na scény, které fanoušci znají z předchozího ročníku festivalu. Mezi ně patří obří šapitó Eve’s Sanctum, otevřená Renegade a především lokálním umělcům věnovaný stan Storm. Oproti loňskému ročníku pak přibývá jedna zbrusu nová scéna, pojmenovaná šapitó Botanica.

V neposlední řadě se letos na festival po vynucené pauze vrací také proslulý Let It Roll bus a s ním i oblíbené Bus Parties, které se podařilo během několika dnů od zveřejnění kompletně vyprodat. K dispozici jsou tak ještě kromě posledních celofestivalových vstupenkek také jednodenní vstupenky na pátek i na sobotu samostatně. Pro veškeré aktuality je nejlepší sledovat oficiální webové stránky akce letitroll.cz, případně facebookovou událost.

Tagy: