Milující děda, který se dětmi chlubí. Trumpova vnučka nešetřila na sjezdu chválou, zmínila golf

Vnučka Donalda Trumpa Kai Madison Trumpová na sjezdu Republikánské strany (15. 7. 2024)

Trump se stal oficiálním kandidátem republikánů na prezidenta

Přes veškerou politiku pro mě zůstává normálním dědou, prohlásila na sjezdu Republikánské strany sedmnáctiletá vnučka Donalda Trumpa – Kai Madison Trumpová. Přítomné publikum potěšila svým pohledem na „pečujícího a milujícího“ prarodiče, který se podle jejích slov v první řadě zajímá o to, jak se mají jeho vnoučata. Mladá členka rodiny Trumpů přidala i úsměvnou historku z golfového hřiště.

Mezi vystupujícími na sjezdu Republikánské strany, kde byl Trump více méně formálně potvrzen jako kandidát do prezidentských voleb, byla kromě exprezidentova syna Donalda Trumpa juniora také jeho vnučka Kai Madison Trumpová. „Přes všechno dění pro mě zůstává normálním dědou,“ pronesla na úvod.

K TÉMATU: Trumpův viceprezident Vance kritizoval na sjezdu Čínu. Na prvním místě jsou Američané, řekl

„Když se naši rodiče nedívají, dává nám sladkosti a sodovku. Vždy ho zajímá to, jak se nám daří ve škole. Když jsem získala diplom za vynikající výsledky, vytiskl si ho, aby se mohl chlubit svým přátelům,“ popsala svého 78letého dědu, který se bude na podzim ucházet o post šéfa Bílého domu.

Ze záběrů na Trumpa během projevu vnučky je patrné, že ho její slova potěšila. Několikrát se usměje a občas je zjevně pobaven. Společně prý často probírají, jak se jim daří v golfových statistikách. „Pokud se sejdeme na jednom hřišti a já nejsem v jeho týmu, snaží se mi celou dobu dostat do hlavy. A je vždy překvapený, že se mu to nepodaří. Musím mu proto stále připomínat, že i já patřím k Trumpům,“ poznamenala.

„I když prochází náročnými věcmi spojenými s politikou, vždy ho v první řadě zajímá to, jak se mi daří. Vždy mě podporuje v tom, abych se stala tím nejúspěšnějším člověkem, jímž můžu být,“ nešetřila chválou. Kai Madison svého dědu popsala jako „vždy pečujícího a milujícího“.

Podobně si prý bude počínat i v úřadě. „Pro tuto zemi chce jen to nejlepší. Každý den bude bojovat za to, aby Spojené státy znovu učinil skvělými,“ zdůraznila s odkazem na hlavní heslo Trumpovy kampaně Make America Great Again (Udělejme Ameriku znovu velkou, pozn. red.).

Na sjezdu republikánů vystoupil i Trumpův syn Donald junior. Kromě podpory svého otce hovořil také o oběti nedělní střelby, hasiči Coreym Comperatoreovi, který na mítink v Pensylvánii dorazil podpořit republikánského politika. „Sešli jsme se na tomto sjezdu strany v jednom z nejdůležitějších okamžiků americké historie,“ prohlásil. Svými gesty mimo jiné odkázal i na nyní již ikonické pohyby rukou, které bezprostředně po střelbě udělal sám exprezident.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Trump má po atentátu do Bílého domu blíž, tvrdí amerikanista Hornát. Střelba zmobilizuje jeho voliče

Tagy: