Místo dvou medailí jen zklamání. Zase ta jedna rána, soukala ze sebe zničená Davidová

Markétě Davidové už podruhé na olympiádě v Pekingu unikla medaile o jednu ránu. První smolnou záležitost přešla biatlonistka s humorem, při druhé už byla psychicky zničená. Závod s hromadným startem rozhodovala poslední střelba, při které 25letá závodnice udělala dvě chyby a pak běžecky nestačila na konkurenci.

„Masák“ se proměnil ve větrnou loterii, počasí si s pořadím celkem dost pohrálo. Z poslední položky každopádně odjížděla Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová s větším náskokem, o stříbro a bronz střílely Norky Tiril Eckhoffová, Marte Olsbu Röiselandová a Markéta Davidová. Všechny udělaly dvě chyby. Při nájezdu do posledního kola ztrácela Češka pět vteřin, v cíli už to bylo 18. Kdyby rodačka z Jablonce nad Nisou vybílila o jeden terč navíc, mohla brát bronz. Takto z toho byla jen „brambora“.

„Bylo mi to zase k prdu... Asi vám k tomu teď moc neřeknu. Je to můj druhý nejlepší výsledek v sezoně, takže musím být spokojená. Ale zase to uteklo o tu jednu ránu a mrzí mě to. Snažila jsem se, poslední kolo jsem nevypustila do posledního metru, tady se může stát opravdu cokoliv. Holky byly lepší, tak to asi mělo být,“ uvedla pro Českou televizi evidentně rozhozená Davidová, která celkově udělala čtyři chyby.

Není se čemu divit. Ve vytrvalostním závodu na začátku olympiády předváděla excelentní výkon a ukazovala, proč v této disciplíně získala malý křišťálový glóbus a proč se v ní loni stala mistryní světa. První tři položky jí padly všechny terče, na závěrečné zůstal černý ten úplně poslední.

„Vzpomněla jsem si na svého bývalého trenéra Jindřicha Šikolu, který říkal, že poslední ránu nedává jen blbec. Samozřejmě mě to mrzí, ale předvedla jsem dobrý výkon. A některé holky byly prostě lepší,“ komentovala Davidová. V tu chvíli nadhledem, nesálalo z ní zklamání ze šestého místa.

„Devatenáctkrát jsem si oddechl, podvacáté bohužel ne. Ale takový je sport, i tak to bylo hezké. Doufám, že ji to pozitivně naladí a třeba předvede ještě něco lepšího. I když zopakuju, že už tak to bylo nádherné,“ dodal její otec Daniel David pro CNN Prima NEWS.

Něco lepšího jeho dcera výsledkově předvedla. Ale po „masáku“ byla daleko více rozhozená než předtím po 15kilometrovém závodu. Byť šlo o její nejlepší představení na olympijských hrách.

Tagy:
Peking Olympijské hry biatlon Jablonec nad Nisou Česká televize olympijské hry sport Markéta Davidová Zimní olympijské hry v Pekingu 2022 Daniel David Tiril Eckhoffová závod s hromadným startem