Drama na fotbalovém zápase: Mladého hráče postřelili, policisté pátrají po lovci

Irský fotbalista byl postřelen přímo během utkání. (Ilustrační foto)

Fotbalistu postřelili během zápasu

K nevídanému incidentu došlo během fotbalového zápasu nižší juniorské ligy v Irsku. Jeden z mladých fotbalistů hrajících za Rearcross FC byl totiž přímo během utkání postřelen. Informují o tom anglicky píšící média z Irska či Velké Británie. Hráč je mimo ohrožení života. Policisté mezitím pátrají po myslivcích, kteří se mohli v oblasti v době zápasu nacházet.

Utkání mezi juniorským B týmem Rearcross FC a jejich soupeři z Ballymackey FC se odehrálo v sobotních večerních hodinách. Postřelený hráč schytal kulku do paže a byl okamžitě převezen do nemocnice ve městě Limerick.

PODÍVEJTE SE: Týden od střelby na Univerzitě Karlově

Deník The Independent informoval, že hráčovo zranění není nikterak vážné a dokonce byl již propuštěn do domácího léčení.

Posted by Rearcross FC on Sunday, January 7, 2024

Klub oznámil, že je z celé situace v šoku. „Jsme rádi, že je náš hráč v pořádku a už byl propuštěn z nemocnice, přejeme mu brzkou rekonvalescenci a vzkazujeme mu, že na něj i jeho rodinu celý klub myslí,“ napsali představitelé týmu na svém webu i na sociálních sítích.

Irská policie zvaná Gardaí mezitím pátrá po střelci. Podezření padá na lovce, kteří se mohli v oblasti nacházet. „Místo (fotbalové hřiště) je vyhrazeno pro forenzní a technické vyšetřování, Gardaí zároveň apeluje na svědky. Zejména se zajímá o osoby, které mohly v blízké oblasti právě lovit,“ cituje The Independent policejního mluvčího.

Tagy: