Velká čokoládová loupež na Rychnovsku: Zloděj ukradl 380 tabulek. Použil jednoduchý trik

Zloděj na Rychnovsku ukradl 380 čokolád.

Zloděj ukradl 380 čokolád

Rychnovští policisté pátrají po zloději, který šel po klenotu s vysokým obsahem kakaa. Zaměřoval se totiž na tabulky čokolády. Celkem jich odnesl 380 za 24 tisíc korun – může tedy skončit i ve vězení. Policisté z Rychnova teď myslí na jeho zdraví – potřebovali by totiž pomoci s jeho dopadením ještě předtím, než je stačí sníst.

Do jednoho ze supermarketů na Rychnovsku vstoupil hledaný muž 24. září, krátce po 17. hodině. Měl béžové tričko, na hlavě bílou kšiltovku a s vozíkem rovnou zamířil mezi regály se sladkostmi. Zajímala ho čokoláda.

ČTĚTE TAKÉ: Falešní bankéři vytáhli z důvěřivých Čechů 50 milionů. Call centrum měli na Ukrajině

Jakmile měl vozík naložený, připravil si ho u vchodových dveří. Poté počkal, až někdo půjde dovnitř, aby mohl zmizet. „Čekal na situaci, kdy se dveře otevřou, a následně košík vyvezl z prodejny ven, aniž by za čokoládu zaplatil,“ uvedla mluvčí policie Královehradeckého kraje Karolína Macháčková.

Dalo by se říct, že se policisté těší, až si s mužem promluví. Přeci jen odvézt z obchodu čokoládu za 24 tisíc korun a nezaplatit za ni, s tím se tak často nesetkávají. Případ policisté řeší jako krádež.

„V případě zjištění totožnosti pachatele, prokázání jeho viny a odsouzení muži hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala Macháčková. Pokud máte o případu jakékoliv informace, policie vás vyzývá, abyste se obrátili na linku 158. Ozvat se můžete i do redakce Krimi zpráv.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Družku zavraždil před dětmi nožem a sekáčkem. Muž z Nového Boru se k hrůznému činu přiznal

Tagy:
policie supermarket čokoláda obchod věznice zloděj Královéhradecký kraj vozík trestná činnost okres Rychnov nad Kněžnou újma trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva loupež a krádež Karolína Macháčková