Družku zavraždil před dětmi nožem a sekáčkem. Muž z Nového Boru se k hrůznému činu přiznal

Násilná smrt ženy v Novém Boru na Českolipsku

Muž na Českolipsku krutě zavraždil před očima malých dětí svou partnerku

Muž, který loni před Vánoci v Novém Boru brutálně zavraždil partnerku před očima svých dětí, se podle vyjádření státní zástupkyně ke svému činu přiznal. Ke svému činu použil nůž i sekáček na maso. Pachatel zároveň projevil zájem o snížení možného trestu. Na pomoc dětem krátce po činu vznikla dobročinná sbírka, na kterou do začátku letošního dubna přispěly stovky lidí téměř 700 tisíc korun.

Detaily dohody nechtěla žalobkyně Petra Pazderková odhalit před veřejným zasedáním soudu, které by se mělo konat ve druhé polovině října. Rozhodující verdikt vynese až soudce. Pokud nebude mít výhrady, může obviněný za mřížemi strávit kratší dobu, než kdyby proběhl klasický proces s dokazováním.

ČTĚTE DÁLE: Noční můra z horusické motodílny. Gang z Východu vraždil železnými tyčemi

Výhodou dohody je kratší doba trvání soudního procesu. Vzhledem k plnému doznání pachatele nemusí k soudu ani svědci včetně blízkých oběti, kteří si prožili velké trauma a výpověď před senátem může pro ně představovat velkou psychickou zátěž.

Tragédii předcházela partnerská hádka

Smrt mladé ženy byla podle sousedů důsledkem hádky, která se mezi partnery strhla těsně před loňským Štědrým dnem. Žena i s dětmi se chtěla od svého partnera odstěhovat, on to ale neunesl. Podle informací CNN Prima NEWS muž ženu zavraždil velmi brutálním způsobem. Popadl všechno, co mu přišlo pod ruku – včetně nože a sekáčku na maso.

„Muselo mu hrábnout,“ poznamenal soused, který volal policii a záchranku. „Na dveře mi bouchala babička s oběma dětmi, byla celá od krve,“ popsal. Dvě děti předškolního věku teď prakticky přišly o oba rodiče, matka je mrtvá, otec zřejmě nevyjde z vězení dřív, než dosáhnou dospělosti.

Aféra otřásla celým městem. „O děti se starají prarodiče. Město jim poskytlo dar ve výši padesáti tisíc korun, aby se mohly adaptovat zpátky do života a náš sociální odbor jim zajišťuje psychologickou i sociální pomoc,“ uvedl starosta Nového Boru Jaromír Dvořák. Bezmála 700 tisíc korun pak poslali dětem lidé ve veřejné sbírce na portálu Znesnáze21. „Plačící a nechápající děti odvedla z jejich domova policie. Během jedné chvíle se jim nenávratně zničil jejich šťastný dětský svět, ze kterého přetrvává jen trauma,“ napsali organizátoři sbírky.

Plán byl získat pro děti čtvrt milionu korun, nakonec dárci poslali 691 tisíc. Mnohdy přitom připojili osobní vzkaz. „Ahoj, je mi moc líto, co se stalo. Nezbývá, než popřát mnoho síly do budoucna. Není to moc, ale sám si víc dovolit bohužel nemůžu,“ napsal například Luděk, který poslal 200 korun.  „Maminka vás určitě úplně nejvíc milovala a pořád na vás bude dohlížet. Posílám s mými dětmi objetí,“ vzkázala anonymní dárkyně částky 777 korun. Celkem na sbírku zareagovalo 1 044 lidí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Střílel do své sestry, pak ji brutálně bil železnou tyčí. Muži ze Slovenska hrozí doživotí

Tagy:
policie Slovensko vražda maso CNN Prima NEWS Štědrý den trestná činnost Nový Bor Jaromír Dvořák trestná činnost, právo a spravedlnost