Mrazivý příběh z Buči. Ruští vojáci dobrovolníkovi zaživa vydloubli oči a uřízli jazyk

Mladí ruští vojáci

Rodiny hledají příbuzné

Ruští vojáci ve městě Buča mučili a zabili dobrovolníka místních civilních sil obrany. Muže svázali, vydloubli mu oči, uřízli jazyk, nos a uši a poté ho zastřelili. Podle ukrajinských vojáků se nejedná o ojedinělý případ, informoval britský deník The Sun.

Ukrajinské síly osvobozují některá města, ale zjišťují, jaká je skutečná hrůza toho, co za sebou Rusové zanechávají, včetně stovek mrtvých civilistů. Muž, člen místních civilních sil obrany ve městě Buča, byl nalezen mrtvý v opuštěné budově poté, co ho měli mučit a zabít ruští vojáci.

Dobrovolníkovi na hlavě zůstala helma s nápisem Voini Sveta. V překladu to znamená Bojovníci světla. Jde o pojmenování, které často používali ukrajinští revolucionáři, kteří se v roce 2014 postavili ruskému vlivu před invazí na Krym.

„Tohoto muže nějakou dobu mučili. Svázali mu ruce za zády, vydloubli mu oči, uřízli mu jazyk, nos a uši. Pak ho zastřelili s náhubkem v ústech. Toto je jen jeden ze stovek případů vražd, mučení a znásilnění v Buči,“ popsal webu The Sun Serhij Čukmasov z 206. kyjevského praporu. Podle Čukmasova „svět musí vidět tento důkaz genocidy, kterou Rusko na Ukrajině provádí, a udělat vše pro to, aby se to už nikdy neopakovalo.“

Město Buča se stalo jedním z hlavních symbolů krutosti ruské války zahájené na Ukrajině. Ukrajinské síly tento týden začaly s vykopáváním masového hrobu, ve kterém se nachází těla nejméně 400 obětí. Rusko mezitím údajně připravuje masivní kampaň na sociálních sítích, v níž tvrdí, že masakr v Buči je „podvod“.

Tagy: