Mrtví na covid v hlavní roli. Ministerstvo spouští brutální kampaň na očkování

Kampaň pro podporu očkování

Ministerstvo zdravotnictví v úterý spustí další fázi kampaně, která má přimět dosud neočkované k tomu, aby si nechali dát vakcínu. V kampani budou hrát hlavní roli brutální reportážní fotografie z covid oddělení.

Fotografie ukazují lidi nakažené covidem, kteří buď zemřeli, nebo měli velmi těžký průběh nemoci. Snímky, které ministerstvo využilo, jsou od fotografa Lukáše Bíby. Jeden z plakátů hlásá například „Uvěřil dezinformacím“.

„Cílem je oslovit dvě cílové skupiny. Jedna jsou senioři, kterým chceme připomenout, že třetí dávka je potřeba. Druhá skupina jsou lidé ve středním věku, aby viděli, že očkování je potřeba a těžké případy se netýkají jen starých lidí,“ řekl CNN Prima NEWS mluvčí ministerstva zdravotnictví Daniel Köppl.

To, že je kampaň brutální, připustil minulý týden i premiér Andrej Babiš. „Vzali jsme na vědomí pokračování reklamní kampaně ve prospěch očkování. A konečně přichází brutální kampaň,“ prohlásil na tiskové konferenci premiér.

Prozradil, že je inspirována obrázky z cigaretových balíčků. „Dělali jsme pozitivní kampaně, ale lidé musí vědět, že covid je ohrožení života a zdraví. Jsou tam fotky, které snad ještě víc budou motivovat lidi k tomu, aby se očkovali,“ zdůraznil Babiš.

Lidé musí vidět, jak to vypadá v nemocnicích

Lidé uvidí kampaň jak na internetu, tak i v tištěných médiích, aby se dostala například k seniorům. „Bude to kampaň, jak říká pan premiér, brutální, ale reálná, realistická,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Podle něj lidé musí vědět, jak to vypadá v nemocnicích a jak vypadají pacienti, kteří se nenechali naočkovat a skončili na jednotkách intenzivní péče. „Je potřeba trošku některé naše občany probudit z letargie, není to legrace. Nemoc může být velmi vážná a může mít vážný průběh, a to chceme ukázat,“ vysvětlil ministr.

Tagy: