Znásilňoval manželku „Monstra z Avignonu“, nyní popsal zvrácené detaily. Jak se seznámili?

Dominique Pelicot, přezdívaný „Monstrum z Avignonu“, se minulý týden přiznal, že znásilňoval svou ženu a omámenou ji nabízel k téže činnosti dalším mužům. U soudu nyní promluvil jeden z těchto mužů. Ten uvedl, že „cítí velký smutek“ a popsal, jak se s Pelicotem seznámil.

Soud ve francouzském Avignonu dále rozplétá případ třiasedmdesátiletého elektrikáře Dominiquea Pelicota, který během deseti let znásilňoval svou manželku Gisèle. Kromě toho ji omámenou k téže činnosti zdarma nabízel dalším mužům. Jeden z nich, který u soudu nyní vypovídal, byl čtyřiapadesátiletý otec dvou dětí Cyrille Delville. Ten u soudu uvedl, že se s Pelicotem seznámil v září 2019 poté, co ho po výměně zpráv pozval k němu domů, píše web Daily Mail.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šokující událost na Vysočině. Pracovník třebíčské nemocnice měl znásilnit pacientku po narkóze

Potvrdil, že měl s paní Pelicotovou orální i přímý pohlavní styk, a uvedl, že když přišel, byla „na boku“ a že jí „neviděl do tváře“. „On (Pelicot) mi řekl, abych pokračoval, trvalo to několik vteřin a bylo to natočené. Když jsem se paní Pelicotové dotkl, dýchala, ale nereagovala, přišlo mi to divné,“ uvedl Delville. Pelicot měl mimo jiné prohlásit, že ženy nepatří mužům a že doufá, že se to budoucí generace naučí. Tento přímý účastník zvráceností dále vysvětlil, že ho požádal o fotografii jeho penisu a na oplátku mu poslal fotografii své ženy obklopené pěti muži a bílými tabletami.

Když vypovídal, paní Pelicotová se na něj dívala a občas si opřela hlavu o zeď za ní. Na druhé straně soudní síně seděl Pelicot na invalidním vozíku ve skleněném boxu obklopen vězeňskou stráží a s holí po boku.

Delville dále řekl, že vyhledal odborníka, který mu „pomohl ulevit srdci“, protože „cítí velký smutek za paní Pelicotovou“. „Nevím, jestli se toho někdy budu schopen zbavit. Nemůžu spát. Mám noční můry,“ sdělil u soudu. Dodal, že v důsledku jeho účasti na případu ho opustila manželka, kterou znal 32 let. Soudci řekl, že měli „normální sexuální život“, ale pak se začal nudit a začal se dívat na pornografické webové stránky a připojil se k portálu Coco.fr, aby „chatoval“.

Soud je veřejný na přání Pelicotové

Pelicot své ženě bez jejího vědomí podával silný lék proti úzkosti, který ji uváděl do letargického stavu a následně ji nabízel na internetu zdarma ke znásilnění v letech 2011 až 2020. Jeho nabídky využilo 92 mužů, před soudem jich je 50, ostatní se nepodařilo identifikovat.

Mezi Francouzi má Pelicotová velkou podporu. Minulou sobotu se na demonstracích na podporu obětí sexuálního násilí sešlo po celé Francii asi 10 tisíc lidí, z toho 3 500 v Paříži. V Marseille bylo podle pořadatelů asi tisíc demonstrantů. „Díky vám mám sílu bojovat až do konce,“ vzkázala Pelicotová účastníkům demonstrací, kteří ji podpořili.

„Tento boj věnuji všem ženám a mužům na celém světě, kteří jsou oběťmi sexuálního násilí. Všem těmto obětem chci dnes říci: Rozhlédněte se kolem sebe, nejste sami,“ řekla Pelicotová. Hned na začátek procesu požádala, aby slyšení bylo veřejné, a soud jí vyhověl.

Pelicot se v minulém týdnu k činu přiznal. „Jsem vinen. Znásilňoval jsem stejně jako ti (ostatní obžalovaní), kteří tu sedí. Všichni to věděli a nemohou tvrdit opak,“ řekl muž na adresu padesáti obviněných. „Je mi líto, co jsem provedl, a žádám o odpuštění, přestože je to neodpustitelné,“ řekl Pelicot a dodal, že si to jeho žena nezasloužila.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Němci žijí ve stínu násilí a řítí se do katastrofy, míní Robejšek. Poukázal na Merkelovou

Tagy:
Francie Paříž soud oběť napadení Daily Mail soudní proces soudnictví trestná činnost Marseille Avignon trestná činnost, právo a spravedlnost sexuální trestné činy