Na ubytovně v Brně údajně ubodal kamaráda. Muži za to hrozí až 18 let za mřížemi

Soud vražda na ubytovně

Muž pobodal svého kamaráda na ubytovně v Brně

Soud se ve čtvrtek začal zabývat případem vraždy, k níž došlo na ubytovně v Brně. Jeden z nocležníků tam měl po opilecké hádce vytáhnout nůž na svého kamaráda. Napadený utrpěl smrtelná zranění, útočníkovi hrozí mnohaleté vězení.

Surový útok se odehrál na ubytovně v Brně-Židenicích letos v květnu. Podle obžaloby tam 51letý Marian G. ubodal svého známého nožem.

„Nejméně dvakrát ho bodl kuchyňským nožem o celkové délce 26 centimetrů s délkou čepele 15 centimetrů tak, že mu způsobil bodnořezné poranění dolní části pravého předloktí a bodnořezné poranění v dolní částí hrudníku, které proniklo až do srdce. V důsledku čehož poškozený zemřel,“ popsal incident státní zástupce Ivan Hrazdíra.

Záchranku zavolal útočník

Mrtvého muže následně v noci našla na chodbě jedna z obyvatelek ubytovny: „Měli spolu potyčku, nejdříve si to chtěl Marian vyříkat v klidu, ale bohužel mu přeskočilo a muže pobodal. Toho nejprve oživovala policejní hlídka, která na místo přijela jako první. Přijeli i záchranáři, ale napadený mezitím bohužel zemřel.“

Podle správcové ubytovny byli oba muži pod vlivem alkoholu, útočník pak ihned volal záchranou službu. „Pokoušeli se za použití všech dostupných prostředků i automatizovaného externího defibrilátoru zachránit oběť, což se ani jim, ani záchranářům, kteří dorazili za chvíli, bohužel nepodařilo,“ uvedl mluvčí policie Jihomoravského kraje Pavel Šváb.

Obžalovanému muži za vraždu hrozí až 18 let za mřížemi.

Tagy: