Podezřelý ze znásilnění na Proseku má bohatý trestní rejstřík. Zdrogovaný autem ohrožoval lidi

Pátrání po násilníkovi z Proseku

Policisté pronásledovali řidiče v kradené dodávce

Muž stíhaný za znásilnění ženy v jejím autě na Proseku ohrožoval před šesti lety zdrogovaný nebezpečnou jízdou chodce v pražském parku Stromovka, když se v kradené dodávce snažil ujet policistům. Soud jej tehdy potrestal vězením v délce 5,5 roku za krádež, obecné ohrožení, násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí. V tiskové zprávě to v úterý sdělil mluvčí pražské policie Jan Daněk. Obvodní soud pro Prahu 9 již muže poslal do vazby.

Incident se stal odpoledne 19. dubna 2018. Policisté sloužící u nádraží v Holešovicích si při hlídce všimli dodávky, která byla evidována jako kradená. Chtěli proto vůz zastavit a zkontrolovat, řidič ale ujel k Výstavišti a vysokou rychlostí zamířil navzdory zákazu vjezdu do Stromovky. Jeho jízdu, která dosahovala rychlosti až 90 kilometrů v hodině, ukončil kovový sloupek u výjezdu z parku. Řidič se dal na útěk, ovšem policisté ho po několika stech metrech dostihli.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Problém se slídilem z Vinohrad má čím dál více žen. Nezdráhá se je pronásledovat až k domu

Následně policisté zjistili, že muž má z dřívějška zákaz řízení a v těle amfetamin a metamfetamin. Přiznal se, že dodávku ukradl o dva dny dříve společně s klíčky a doklady v Ústeckém kraji. Dodal, že další odcizené auto si odstavil na Mělnicku.

V Mělníku policie v noci na neděli čtyřicetiletého muže zadržela kvůli čtvrtečnímu znásilnění ženy na Proseku. Obvinila ho také z loupeže, krádeže, omezování osobní svobody a z maření výkonu úředního rozhodnutí. Pachatel ženu přepadl, když čekala v autě před školou na svého syna. Donutil ji pod pohrůžkou násilí, aby si přesedla na místo spolujezdce. Poté ji odvezl na neznámé místo, kde ji znásilnil. Ženu ve voze zanechal spoutanou a polonahou.

Obvodní soud pro Prahu 9 v úterý poslal muže do vazby. Podle soudu totiž existují důvodné obavy, že by se muž skrýval před trestním stíháním nebo že by pokračoval v trestné činnosti, uvedla mluvčí soudu Barbora Chlostová. Muž si po vazebním zasedání ponechal lhůtu na rozmyšlenou, zda si proti rozhodnutí soudu podá stížnost. V případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení.

Tagy:
policie Mělník znásilnění krimi Stromovka Prosek Policie České republiky okres Mělník