Problém se slídilem z Vinohrad má čím dál více žen. Nezdráhá se je pronásledovat až k domu

Žen, které mají s mužem negativní zkušenost přibývá.

Detaily případu pronásledování žen ve Vinohradech

Negativní zkušenost s „vinohradským slídilem“ má v Praze stále více žen. Jedné, která na muže upozornila na sociální síti, se ozvalo už minimálně dalších deset. Starší muž je pronásleduje dlouhé hodiny. Žádné neublížil, ale vzbuzuje strach.

Ženy sleduje většinou zpovzdálí. Za jednou z nich se snažil dostat i do kavárny, kde se naštěstí s pomocí obsluhy zamkla. Dívku sleduje podle jejích slov zhruba rok, nepomohlo ani to, když šla s přítelem. A nereaguje ani na konfrontaci.

ČTĚTE TAKÉ: Chci vidět tvář toho, kdo odvolal policii od fakulty, říká truchlící matka. Není sama

O svou zkušenost se proto rozhodla podělit i na sociální síti, a jak se ukázalo, s dotyčným má problém více žen. „Pán mě také pronásleduje, už dlouhodobě to řeším s policií. Je to vážně strašné.  Nic nepomáhá, toho člověka nic neodradí,“ okomentovala příspěvek další žena a nebyla jediná. „Dnes ráno mě pán očumoval a šel za mnou přes celé náměstí Jiřího z Poděbrad. Naštěstí jsem zašla do kadeřnictví. Vypadal stejně, zase měl na sobě žlutou čepici,“ dodala další.

„Po nějaké době jsem si všimla, že ten člověk jde za mnou. Šla jsem směrem k Albertu, ta cesta je dlouhá nějaký kilometr. I v obchodě se držel blízko mě. Když jsem odtamtud vyšla, šel pořád za mnou. V tu chvíli jsem si řekla, že už je to trochu zvláštní. Chvátala jsem proto domů, ale on mě stále pronásledoval. Snažila jsem se rychle odemknout dveře, aby se nedostal dovnitř. Naštěstí se zastavil dál ode mě a já se dostala domů a zamkla za sebou,“ popisuje žena další incident.

Těch, které mají s mužem negativní zkušenost, přibývá. „Určitě je to už deset žen, které popisují stejné chování. Jedné se snad dokonce dotknul ramena a sledoval ji k domu,“ upozornila poškozená.

Muž zatím podle policistů i pronásledovaných nikomu neublížil, i tak ale detektivové prosí další pronásledované, aby volaly na linku 158. Pokud máte s mužem negativní zkušenost, můžete se ozvat i redakci Krimi zpráv na e-mail krimizpravy@iprima.cz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Posun v případu násilníka z Prahy 9. Čelí trestu za další čtyři činy, policie ho obvinila

Tagy: