Krále oslavovali i lidé v Praze. Díky ambasádě ochutnali speciální korunovační pokrm

Velkou událost si nenechali ujít ani příznivci královské rodiny u nás. Britská ambasáda v Praze uspořádala velkolepé oslavy spojené s promítáním korunovace v obchodním centru Chodov.

Slavnostní přímý přenos, koncerty nebo exkluzivní britské delikatesy. To vše nabídla britská ambasáda v Praze pro fanoušky královské koruny. „Je to speciální den. Něco takového jsme nezažili 70 let. Chceme to pořádně oslavit, protože je to opravdu radostná událost. I tady v Česku je hodně lidí, kteří chtějí korunovaci vidět,“ popsal důvod akce pro CNN Prima NEWS britský velvyslanec Matt Field.

ČTĚTE TAKÉ: Devět dní kralování. Karel už délkou vlády předčil některé bývalé panovníky Anglie

„Máme tu dětská vystoupení, hudební a taneční vystoupení. Probíhá tu i jedinečná kuchařská show,“ vylíčila pořadatelka Kateřina Kleslová. Hosté ochutnali quiche připravovaný přesně podle receptu pro krále Karla III. „Je to od královského šéfkuchaře Marka Flannegena, vegetariánská verze se špenátem a sýrem. Jde o tradiční jídlo, které se tam podává,“ zdůraznil kuchař Lukáš Čížek.

Slavnosti přilákaly stovky lidí z různých koutů republiky. „Líbí se nám to moc. My jsme dokonce přijeli až ze Svitav, abychom byli součástí programu,“ řekla jedna z příchozích. Na korunovační slavnosti nechyběla ani výstava fotografií. Některé z nich spatřily světlo světa vůbec poprvé.

Tagy: