Panika na koncertě: Při krupobití se zranily desítky lidí. Málem mě ušlapali, líčí fanynka

Kroupy na koncertě v Coloradu

Krupobití na koncertě v Coloradu

Coloradem se ve čtvrtek prohnalo masivní krupobití, které neminulo ani amfiteátr Red Rocks v době, kdy se tam zrovna konal koncert, informuje CNN. Návštevníci byli nuceni chránit se před nebezpečnou smrští, jak mohli. Zranění utrpěla asi stovka lidí, sedm jich skončilo v nemocnici.

Red Rocks Amphiteatre nedaleko Denveru bombardovaly kroupy, které zranily až sto lidí, píše CNN. Podle místních hasičů muselo být sedm lidí hospitalizováno s řeznými ranami a zlomeninami. Návštěvnice koncertu Bella Oliveirová tvrdí, že masa lidí, která v chaotické situaci zoufale hledala úkryt před smrští, ji skoro zadupala do země. „Podařilo se mi schovat na místě, kde se prodávalo pití, a batohem jsem zakryla sebe i další holku,“ uvedla.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Komplikace pro české turisty? Chorvatsko čeká v létě hodně bouřek a deště, varuje meteorolog

„Začalo to zničehonic. Varovali nás a hned to začalo,“ řekla Olivia Santangelová pro CBS Colorado. „Nečekali jsme to. Jen jsme slyšeli, ať se schováme, a hned nato zčistajasna: bum!“ popsala lakonicky situaci Mikalya Ingramová. Americké úřady přitom vydaly varování před silnou bouřkou už ve středu kolem deváté večer. Informovaly, že vítr bude mít rychlost až 80 km/h a kroupy velikost golfových míčků. Později dokonce na Twitteru sdílely upozornění, v němž označily i profil amfiteátru.

Na místě měl zrovna začít koncert Louise Tomlinsona, bývalého člena skupiny One Direction, který byl pochopitelně zrušen. Špatné počasí řádilo podle CNN i ve zbytku západní a střední části Spojených států. Zaznamenali tam nejméně 11 tornád, z toho šest v Coloradu. V Texasu, který zasáhla tři tornáda, dokonce zemřeli čtyři lidé.

Tagy: