Smrtící zábava: Další mladiství u Telče surfovali na vlaku. Celé počínání si natáčeli

Vlak

Nebezpečné chování na vlaku

Po sociálních sítích se šíří další video mladých lidí hazardujících se životy. Je z Vysočiny. Skupina mladistvých cestuje na nárazníku vlaku. Podobnou situaci zachytila před týdnem kamera záchranářů v Černošicích u Prahy.

Vlak se pomalu rozjíždí v zastávce, na nárazníku už sedí dívka a mladík naskakuje na spřáhlo – vše z druhého nárazníku natáčí další teenager. Vlak pak odjíždí ze zastávky. Video, které tyto chvíle zaznamenává, teď koluje po sociálních sítích.

ČTĚTE TAKÉ: Gang 20 lupičů s kladivy ukradl klenoty za 46 milionů. Řádění v Kalifornii zachytily kamery

Mladí lidé se pevně drží celou dobu jízdy a v další stanici ještě před zastavením seskakují. Urazit takto měli trasu dlouhou téměř tři kilometry z Mysliboře do Sedlejova nedaleko Telče na Vysočině. Celou dobu přitom své riskantní chování natáčeli.

„Jedná se o extrémní hazard, který samozřejmě může skončit i tragicky,“ upozornila mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová.

Je to přitom jen týden, co kamera záchranářů, kteří zasahovali u zraněného cyklisty, natočila podobnou situaci v Černošicích u Prahy. Tam jela na náraznících a spřáhle vlaku trojice mladíků.

Po jejich totožnosti policie stále pátrá. „V této souvislosti policisté spolupracují se školami, městskými strážníky a dalšími subjekty,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí středočeská policejní mluvčí Michaela Richterová.

Mladíkům za přestupek hrozí maximálně pokuta, ale záchranáři před takovým chováním varují. „Každý, kdo se podívá na tenhle záběr, tak řekne, že jsou to blbci. Protože pád v téhle rychlosti ještě pozadu nebo obličejem do kolejiště, kde jsou samé kameny, může skončit i fatálně,“ poznamenal záchranář Bořek Bulíček.

Nový trend?

„Ročně evidujeme jednotky takových případů, kdy se člověk následkem pádu zranil nebo i zemřel, a to jenom proto, že se chtěl zviditelnit na sociálních sítích. Existují mnohem lepší, a především bezpečnější formy zábavy,“ apeluje Friebová.

Ve světě se bohužel podobná videa šíří na sociálních sítích a lidé tuto nebezpečnou zábavu, které se říká „train surfing“, zkoušejí i u nás. Často si přitom neuvědomují, že za anonymní lajky na sociálních sítích mohou zaplatit vážným zraněním nebo i svým životem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fotbalovou legendu Baggia napadli v jeho vile. Mám pár modřin, musím ale překonat strach, řekl

Tagy:
policie vlak sociální sítě železnice Vysočina trend train surfing harard Černošice u Prahy