Medailová love story: Nejdřív slavil on, za sedm minut ona. Fantazie, zářil pár štěstím

Mít společné názory, zájmy či silné vzpomínky je vždy solidním základem pro fungování partnerského vztahu. Plavcům Pernille Blumeové z Dánska a Francouzi Florentu Manadouovi zůstane v paměti nedělní olympijský podvečer. Během několika minut získal pár hvězdných sportovců bronzovou, respektive stříbrnou medaili. Úspěch oslavili společným polibkem a dlouhým objetím na břehu tokijského bazénu.

V pondělí v 17:30 středoevropské času odstartovalo mužské finále nejrychlejší a nejkratší plavecké disciplíny na 50 metrů volným způsobem. Zlato ukořistil v olympijském rekordu Američan Caeleb Dressel, stříbro bral právě 30letý Francouz Florent Manadou. Mimo jiné vítěz z her z roku 2012.

Během sprinterského klání čekaly na start v totožné disciplíně ženy. Jendou z finalistek byla i obhájkyně zlata z Ria 2016 Dánka Pernille Blumeová, která už více než dva roky žije právě se stříbrným Francouzem. „Řekl mi, abych se nekoukala. Myslel si, že by mě to příliš ovlivnilo. „Ale já jsem velmi zvědavý člověk, takže jsem si nemoha pomoci. A věděla jsem, že na mě bude po závodě čekat,“ prozradila plavkyně.

Ženy skočily do bazénu jen sedm minut po mužích. Blumeová vybojovala k radosti všech dánských fanoušků bronz. Vysmátý Manadou sledoval celý závod ze břehu a na svou přítelkyni už netrpělivě čekal. Když jedna z hrdinek olympiády vylezla z bazénu, oba se před objektivy desítek kamer dlouze objali a následně také políbili.

„Jsem šťastný za ni, jsem šťastný za sebe. Je úžasné, že jsme získali medaili téměř ve stejnou dobu,“ popsal 30letý Manadou, kterého nejen francouzské magazíny už několikrát zařadily mezi nejhezčí sportovce světa. Svým polibkem porušili koronavirová pravidla her. V tu chvíli jim to ale bylo jedno.

A jak probíhal jejich společný den před velkým finále? „Dopoledne jsme si dali snídani a každý si šel po svých, aby se mohl soustředit,“ dodal.

Je to šílené, řekli si po závodě

Pro Blumeovou to po zlatu z individuální závodu a bronzu z polohové štafety byla třetí olympijská medaile. Manadou má o jednu víc. Tu z Tokia přidal do sbírky ke zlaté z Londýna, v Riu pak vybojoval dvě stříbrné včetně té ze štafety volným způsobem. „Je to šílené. Já získal medaili jako první, ty jsi byla hned po mně,“ vzpomněl si na jejich první rozhovor na břehu olympijského bazénu.

J’ai pris mon pied 😍 C’était incroyable 🇫🇷 Les émotions que génèrent le sport sont uniques, je suis super fier de...

Posted by Florent Manaudou on Sunday, August 1, 2021

„Velké poděkování patří Pernille, mým přátelům, rodině, trenérům a všem, kteří mi věřili. Jaké štěstí, můžeme s Pernille sdílet svou radost naživo. Jsem na nás hrdý!“ napsal Manadou na Facebooku.

Tagy:
Francie láska polibek Tokio medaile plavání Dánsko sport koronavirus Letní olympijské hry v Tokiu 2021 Pernille Blumeová Florent Manadou