Známí popsali poslední chvíle rodiny z Michalovců. Otec je odstřihl a napsal vzkaz

Zrušení všech účtů na sociálních sítích, údajný dopis pod rohožkou i telefonát bratrovi. Detaily kolem hrozivého činu ve slovenských Michalovcích vzbuzují stále více otázek. Sousedé, známí i naprostí cizinci se nedokážou vysvětlit, proč by se otec Stanislav měl rozhodnout ukončit život svých dvou dětí a manželky. Jak se však ukazuje, tragédii mohly předcházet finanční problémy i neshody ve vztahu.

Úterní nález čtyř těl v bytě v Michalovcích šokoval nejen kriminalisty. Jak je však nyní již známé, s rodinou – zejména 10letým Martinem a jeho o čtyři roky starší sestrou Zuzanou – se kamarádi nemohli spojit již od víkendu. „V pátek jsme byli ve škole, v sobotu napsala, od neděle ale nereagovala na zprávy. Stejně jako její máma a bratr,“ svěřila se webu tvnoviny.sk spolužačka Zuzany.

Jednání 53letého Stanislava vypadá promyšleně. Před hrůzným činem měl podle dostupných informací slovenských novinářů vymazat z internetu veškeré zmínky o své rodině, včetně fotografií, účtů na sociálních sítích a videí. Od internetu odpojil manželku Eriku i obě své děti.

Známí jsou zdrceni, stejně jako spolužáci a učitelé základní školy, kde sourozenci studovali. „Dívka byla v 9. třídě, chlapec v 7. třídě. Učil jsem ho minulý školní rok. Byl to velmi dobrý žák, inteligentní, jedničkář, nikdy s ním nebyly žádné problémy. Podle informací, které mám o dívce, byla také velmi talentovaná a moudrá, donedávna chodila do třídy pro nadané,“ svěřil se webu Nový čas zdrcený ředitel Martin Nebesník.

Otec stál na parkovišti

Jak po tragédii zjistil, učitelé se snažili s rodinou spojit od pondělí, kdy děti nedorazily do školy. Rodiče ani děti však nereagovali, a to ani na telefonáty, ani na zprávy na sociálních sítích. Samotného otce rodiny viděl ještě v osudný den jeho soused. „Nebyli jsme kdoví jací kamarádi, ale něco jsme o sobě věděli. Viděl jsem ho v úterý zhruba kolem 11. hodiny, stál před bytovkou na parkovišti. Pod rohožkou jeho bytu jsem si také všiml obálky,“ přiznal muž.

Podle informací TV JOJ obálku před vchodem do bytu zanechal právě otec Stanislav. Co je však obsahem dokumentu zatím není jasné. Ještě před tím, než pravděpodobně otočil zbraň proti sobě, volal údajně svému bratrovi. „Jeho bratr žije v Košicích. Řekl mu, že udělal velkou hovadinu, něco opravdu zlého. Pak položil telefon,“ doplnili sousedé pro web pluska.sk. Právě rodina bratra měla být tou, která upozornila policii.

Když kriminalisté v úterý večer vtrhli do bytu, nemohli už nikomu pomoci. Dříve spoluvlastník IT firmy měl v posledních letech pracovat jako živnostník. Ačkoliv si sousedé nevšimli, že by rodina prožívala finanční krizi, mluví se právě o tomto problému jako o jednom z motivů. K nim se však řadí i další, včetně rodinných neshod.

Všichni, kteří měli možnost poznat jeho manželku Eriku, která byla o devět let mladší, o ní mluví jako o příjemné a milé ženě. Naopak více lidí jejího manžela označuje za introverta, který měl většinou špatnou náladu. „Děti a Erika byly usměvavé. Ale jen ve chvíli, když s nimi nebyl on. Dokonce si nedávno stěžovala, že jim to s manželem neklape,“ doplnili známí. Ve hře byl údajně i rozchod. Co přesně se v bytě odehrálo a z jakého důvodu, však nadále pečlivě zkoumají kriminalisté.

Tagy: