Více žároviček i postav z Betléma. Nejrozzářenější vánoční dům v Česku chce pokořit rekord

V Libišanech na Pardubicku se opět rozzáří pravděpodobně nejvíce osvětlený vánoční dům v Česku.

V Libišanech na Pardubicku se opět rozzáří pravděpodobně nejvíce osvětlený vánoční dům v Česku. Co se týče počtu žároviček, letos pokoří hranici z minulého roku – to jich bylo 154 tisíc. Velká premiéra vánočního domu přijde v sobotu 26. listopadu v 18 hodin, kdy se slavnostně rozsvítí pro návštěvníky.

Všude kabel na kabelu, zásuvky a zástrčky, tak už od podzimu vypadá libišanský dům manželů Hlouškových, který je celý ozdobený tisícovkami LED žároviček. Majitelé chtějí znovu oproti loňsku přidat.

„Zpřístupnili jsme ještě další kousek dvora, přibydou postavy betlému, zvětšila se nám vánoční vesnička. Světélek bude také více. Tady jedeme ze starých zásob, které jsme měli už nakoupené a zatím nepověsili – letos půjdou na druhou půlku střechy,“ říká Petra Hloušková, v jejíž hlavě se nápad zrodil před pěti lety.

Tehdy měla jen pár řetězů. Těch ale každoročně přibývalo až do současné podoby. Letos má počet žároviček překonat počet 154 tisíc z minulého roku. Na instalaci pracuje s manželem, který má na starosti většinu náročného zapojování, lezení po střeše a výškové práce na stromě. Pomáhají i přátelé.

„Začali jsme se chystat na přelomu září a října. Jedeme i po večerech s baterkami, abychom vše stihli,“ dodává majitelka domu. První rozsvícení pro veřejnost bude už tuto sobotu od 18 hodin a pak denně od 17 hodin minimálně do vánočních svátků.

Tagy: