Nejslavnější podnik z Ano, šéfe! hlásí návrat. Majitelé Hospůdky u Štěpána přidali i vzkaz

Prosby, žádosti ale i nátlak hostů majitelé Hospůdky u Štěpána – Štěpán a Zdeňka Rudovi – vyslyšeli. Po více než půl roce manželé, jež se nejvíce proslavili pořadem Ano, šéfe!, opět otevřou svůj podnik na Plzeňsku. Zda natrvalo, nebo jen dočasně, zatím netuší. Vrátila se jim však vnitřní síla a chuť, kterou po dlouhou dobu postrádali. V podniku hosty přivítají již na konci května.

„Ještě na začátku tohoto roku by nás ani nenapadlo to, co vám chceme právě sdělit. Nevíme přesně, kdy zlom nastal, ale určitě k němu došlo i díky vám,“ uvedli majitelé na svých sociálních sítích. Hostů, jež do obce Vojetice na Plzeňsku za čtrnáct let zavítali, byly tisíce. Podnik vyhledávali i z nejvzdálenějších koutů republiky, nalákal je pořad Ano, šéfe!, který byl pro Rudovy zlomovým.

O to smutnější byla zpráva, kterou majitelé zveřejnili loni v září – Hospůdku u Štěpána koncem měsíce zavřeli. Na vině byly dopady koronavirové pandemie na gastroprůmysl i podlomené zdraví Štěpána Rudy. „Je úžasné, jak nám i přesto, že je hospůdka již od září zavřená, stále vyjadřujete podporu,“ zdůraznili. Právě zprávy, v nichž lidé z celé republiky zdůrazňovali, jak se jim stýská a na majitele myslí, zřejmě dopadly na úrodnou půdu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pražské bistro vyvolalo vášně. Agresivní, je mi z toho smutno, zuří rodiče kvůli pravidlům

„V některých případech jste nám přímo rozkazovali, ať otevřeme, že už chcete přijet. Jste báječní, stejně jako naši kolegové, kteří se chtějí vrátit pracovat k nám a být zde pro vás. A tak jsme se odhodlali a poslední víkend v květnu, 26. až 28. 5. 2023, hospůdku znovu otevřeme,“ oznámili Rudovi radostnou zprávu.

Na jak dlouho se podnik hostům opět zpřístupní, sami majitelé ještě netuší. Přiznávají, že je provází obavy. „Štěpán se nenásilně obul do nové podoby interiéru hospůdky a tím patrně získal i chuť, zapálení a vnitřní sílu, kterou pro znovuotevření tak potřeboval a po dlouhou dobu postrádal. Jeho každodenní práce na sobě, vytrvalost a vůle dostala hospůdku až před znovuotevření,“ zdůraznila manželka.

Od Pohlreicha si vysloužili respekt

Už brzy se mohou hosté těšit na spuštění rezervačního systému, u něhož se čeká, že bude brzy zaplněn. Podnik ve své době totiž patřil k nejslavnějším z pořadu Ano, šéfe! Od Zdeňka Pohlreicha si Ruda vysloužil respekt, úctu a uznání. Vytkl mu pouze minimum chyb, zejména cenu jídel, která podle něj byla příliš nízká vzhledem ke kvalitě surovin.

Restaurant byl totiž před více než čtrnácti lety otevřen s jasným záměrem – Štěpán Ruda chtěl, aby se co možná nejvíce vařilo z vlastních surovin. Zeleninu si pěstoval sám, maso měl z přilehlé farmy. Lákadlem a specialitou podniku byly zejména steaky z domácího hovězího masa. „Otevřeno bychom pro vás chtěli mít ve stejném režimu jako minulé léto, a to od čtvrtka do neděle,“ doplnili majitelé. Už nyní se ale těší, jak podnik znovu ožije.

Obědy zdražily. Podívejte se, o kolik si připlácíme oproti loňsku:

Tagy: