Nepochopitelná krádež v pražské Hostivaři: Muž odcizil mamince kočárek z chodby domu

Muž odcizil mamince kočárek z chodby domu.

Zloděj v Hostivaři ukradl kočárek

Pražští policisté pátrají po muži, který odcizil kočárek z chodby bytového domu v pražské Hostivaři. K incidentu mělo dojít v polovině ledna. Na svém webu o tom ve středu informovali policisté.

Nepříjemné překvapení čekalo na ženu, která večer nechala zaparkovaný kočárek před dveřmi svého bytu v pražské Hostivaři. „Když žena ráno otevřela dveře, kočárek s fusakem a dalšími věcmi už v chodbě nestál,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ostuda vysoce postaveného policisty. V Sokolově kradl v supermarketu, přistihla ho ochranka

Žena následně prohledala chodby v celém domě a ostatní společné prostory, úspěch jí to ale nepřineslo. Nápovědu přinesly až záběry z kamer. „Na základě zajištěných záznamů z domu se ukázalo, že kočárek ‚nedostal nožičky‘ a na jeho zmizení nemá podíl ani žádná nadpřirozená síla. Díky kamerám umístěným v domě je vidět, jak dosud neznámý muž vchází do domu, posléze nastupuje s odcizeným kočárkem, již maskovaný bundou a kapucí na hlavě, do výtahu a opouští s ním dům,“ sdělila Kropáčová.

Svým jednáním muž způsobil mamince velké komplikace a prakticky minimální možnost se s dcerkou dostat například na nákup nebo k lékaři, ale také jí způsobil škodu za bezmála patnáct tisíc korun. „V případě, že poznáváte muže na kamerovém záznamu, informace prosím předejte operátorům tísňové linky 158 nebo vše můžete oznámit na jakékoliv policejní služebně. V případě dopadení a odsouzení muži hrozí za trestný čin krádeže až dvouletý trest odnětí svobody,“ uvedla Kropáčová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Smrt Josefa po zásahu taserem osvětlí svědci i rekonstrukce. Šlo tragédii předejít chvaty?

Tagy: