Neskutečná zrůdnost. Mám dceru v podobném věku, řekl primátor Plzně o znásilnění dívky

Primátor města Plzeň Roman Zarzycký (ANO)

Znásilnění a pokus o vraždu v Plzni

Neskutečná zrůdnost. Tak komentuje plzeňský primátor Roman Zarzycký (ANO) znásilnění a pokus o vraždu teprve 15leté dívky, k němuž došlo v úterý večer. Pachatelem má být 18letý cizinec, kterého již policie zadržela. O jeho vzetí do vazby budou soudci podle informací CNN Prima NEWS rozhodovat v pátek odpoledne. Zarzycký redakci sdělil, že svolal krizový štáb.

„Osobně to považuji za obrovskou lidskou tragédii, sám jsem otcem dcery, která je v podobném věku. Myslím na celou rodinu. Věřím, že to dívka překoná, alespoň v rámci možností. Odsuzuji tento čin, je to neskutečná zrůdnost,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Zarzycký.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Znásilnění na festivalu Let it Roll? Žena skončila v nemocnici, policie hledá pachatele

Jak sdělila mluvčí policie Michaela Raindlová redakci, policejní komisařka zahájila trestní stíhání 18letého muže, kterého obvinila ze spáchání trestného činu vraždy, spáchaného ve stádiu pokusu, a z trestného činu znásilnění. „Jedná se o cizince, který na území České republiky pobývá už několik let,“ pokračovala.

„Vzhledem k tomu, že mám z médií informace o tom, že se údajně jednalo o mladíka ukrajinské národnosti, neprodleně jsem svolal takzvaný krizový štáb, kde budeme zasedat nejen s lidmi z městské a státní policie, ale také z cizinecké policie. Celou situaci budeme nadále vyhodnocovat tak, aby na území města Plzeň nevznikaly žádné konflikty,“ dodal primátor.

Předstírala smrt

Incident se stal v úterý 8. srpna kolem 20. hodiny v plzeňské části Lobzy. Tehdy měl cizinec vylákat teprve 15letou dívku ven. „Jelikož se dívka s mužem po určitou dobu znala, souhlasila. Po chvíli změnil muž směr a nečekaně se vydal do nedalekého lesíku,“ přiblížila okolnosti mluvčí Raindlová. Během procházky jí zalepil ústa a následně ruce za zády páskou, aby se mu nemohla bránit.

„Obviněný muž mladou dívku nejprve znásilnil, následně jí způsobil řezná poranění. Poté ji zabalil do pytle a shodil ze srázu. Dívka si pravděpodobně zachránila život tím, že předstíral smrt. Poté, co muž z místa odešel, došla na bezpečné místo, odkud si zavolala pomoc,“ doplnila Raindlová. Pachatel ve vazbě stále ještě není. Podle informací CNN Prima NEWS se má o jeho vzetí do vazby rozhodnout v pátek v odpoledních hodinách.

Tagy: