Chlapečka do babyboxu odložili v červené kabele a špinavé dece. Nebyl ani vykoupaný

Miminka v porodnici

Babybox v Pelhřimově

Zdravotníci našli v pondělí v pelhřimovském babyboxu novorozeného chlapečka. Byl v červené cestovní kabele, zabalený do ušmudlané deky a nevykoupaný. I přes lehké podchlazení je chlapeček, který dostal jméno Jaroslav, v pořádku.

Chlapec se stal 222. dítětem, které bylo v Česku odloženo do babyboxu. „Je vitální, ale byl trochu podchlazený, tak jsme ho dali do inkubátoru,“ informoval zástupce primáře dětského oddělení Nemocnice Pelhřimov Karel Medek.

222. děťátko je klučík Jaroslav odložený do babyboxu v Pelhřimově 23. srpna! Jaroslav vstoupil do světa v červené...

Posted by BabyBox - Šance pro odložené děti on Monday, August 23, 2021

„Jaroslav vstoupil do světa v červené cestovní kabele zabalený do ušmudlané deky, nevykoupaný, čerstvě narozený, s pupečníkem podvázaným gázou,“ uvedl zakladatel sítě babyboxů v Česku Ludvík Hess.

Chlapec se stal druhým dítětem, které našli v pelhřimovském babyboxu. První byl Karel Spěváček, kterého do babyboxu odložili v roce 2019. Šlo o nejstarší dítě, které se kdy ve schránce objevilo – bylo mu už rok a půl.

Jméno Jaroslav má chlapec po šéfu marketingu České mincovny v Jablonci nad Nisou: Jaroslavovi Černém. Ten je autorem nápadu, že všechny odložené děti dostanou tradiční zlatý dukát do kolébky. Malý Jaroslav se stal osmým dítětem, kterého letos našli v babyboxu. Nyní je „skóre“ odložených dětí 102:120 ve prospěch holčiček.

Tagy: