Noční drama v Praze. Muž se zabarikádoval v bytě, vyhrožoval explozí celého domu

Zamkl se v bytě, vyhrožoval, že se zabije, ale že ještě předtím vyhodí celý dům do vzduchu. Takovou situaci museli řešit policisté v pražské Novodvorské ulici. Muž navíc podle sousedů demoloval byt a z okna po policistech házel nejrůznější věci.

Incident se odehrál v noci ze středy na čtvrtek v pražské Novodvorské ulici. Podle sousedů k sobě muž nechtěl nikoho pustit. „Dělal tam celou noc blázinec, asi všechno rozbíjel,“ popsala pro CNN Prima NEWS svědkyně s tím, že z bytu byly slyšet silné rány.

„Agresivní muž s policisty komunikoval pouze přes vstupní dveře a vyhrožoval jim, že je pobodá, dále že pustí plyn, nechá dům vybuchnout a nakonec skočí z okna,“ vyjmenovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Policisté jeho hrozby nebrali na lehkou váhu a celý dům raději odpojili od plynu. Na řadu musela přijít i zásahovka. Muž navíc házel věci z oken, a dokonce kamenem zasáhl policejní auto.

„Při prohlídce policisté nalezli na zemi kuchyňské nože a dále odšroubované knoflíky od plynového sporáku,“ doplnila Siřišťová.

Agresor je zatím v péči lékařů psychiatrické nemocnice, a pokud se prokáže byl v době svého běsnění příčetný, hrozí mu až šest let vězení.

Tagy: