Obama v Detroitu zarapoval Eminemovu píseň. Je to „skutečně hňup“, reagoval Trump

Exprezident USA Barack Obama zarapoval Eminemovu skladbu Lose Yourself.

Obama rapoval v Detroitu

Americký rapper Eminem ve svém domovském městě Detroitu v americkém státě Michigan podpořil demokratickou kandidátku na prezidentku Kamalu Harrisovou. Eminem, vlastním jménem Marshall Mathers, poté uvedl na pódium exprezidenta Baracka Obamu, který při té příležitosti rapoval první sloku Eminemovy skladby Lose Yourself.

„Jak mnozí z vás ví, město Detroit a celý stát Michigan pro mě hodně znamenají a v těchto volbách se na nás pozornost soustředí více než kdy jindy,“ uvedl Eminem. „Myslím, že lidé by se neměli bát vyjadřovat své názory a myslím si, že nikdo nechce Ameriku, která se obává odplaty nebo toho, co lidé udělají, pokud dáte svůj názor najevo. Myslím, že viceprezidentka Harrisová podporuje budoucnost této země, v níž budou tyto svobody a mnohé další respektovány a zachovány,“ dodal a vyzval diváky, aby šli k volbám.

ČTĚTE TAKÉ: Predátor Walz a Harrisová, která nepomohla zraněné ženě? Dezinformace pochází z Ruska, píše AP

Bývalý americký prezident Obama následně po příchodu na pódium rapoval jednu z Eminemových skladeb, pochválil jeho tvorbu, kritizoval republikánského kandidáta a exprezidenta Donalda Trumpa a řekl, že Harrisové a jejímu volebnímu partnerovi Timu Walzovi skutečně jde o blaho občanů, nikoliv o své vlastní zájmy. O Trumpovi naopak Obama řekl, že prodává bible se svým jménem, zlaté tenisky a údajně švýcarské hodinky a že mu jde o moc a o peníze, nikoliv o občany a střední třídu.

Eminem v minulosti podpořil Obamu a v posledních prezidentských volbách v roce 2020 vyjádřil podporu kampani Joea Bidena a Harrisové.

Trump následně označil Eminema za „takzvanou hvězdu“ a během setkání s voliči v Severní Karolíně o Obamovi prohlásil, že je „skutečně hňup“, který rozděluje zemi. Trump zároveň poznamenal, že takto o Obamovi smýšlel i severokorejský vůdce Kim Čong-un, uvedlo zpravodajství BBC.

Harrisovou v kampani podpořila řada celebrit, kromě Eminema mezi nejznámější z nich patří například zpěvačky Taylor Swiftová a Billie Eilish. Mezi herci, kteří demokratku veřejně podpořili, jsou například dlouhodobý sponzor demokratů George Clooney, Barbra Streisandová, Matt Damon, Robert De Niro, Jamie Lee Curtisová, Brad Pitt, Angelina Jolie či Rosie O´Donnellová.

Trump má mezi americkou kulturní elitou výrazně méně přízně. Podporují jej například zpěvačka a modelka Amber Roseová, hudebník Kid Rock, herci Jon Voight, Dennis Quaid nebo Zachary Levi či bývalý wrestler a příležitostný představitel akčních či komediálních rolí Hulk Hogan.

Jak silně může ovlivnit podpora jistých celebrit rozhodnutí voličů, však zůstává otázkou.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Další rána pro producenta Pulp Fiction a „oběť“ kampaně #metoo. Weinstein trpí rakovinou

Tagy: