Obavy o Zagorovou: Zpěvačka zkolabovala a znovu skončila v nemocnici. Zachránil ji Margita

Hana Zagorová

Zpěvačku Hanu Zagorovou opět zradil organismus. Zkolabovala, upadla do bezvědomí a skončila v nemocnici, informoval deník Blesk. Jejím zachráncem se stal manžel Štefan Margita, který byl naštěstí doma a mohl tak přivolat záchranáře.

Zagorová poprvé zkolabovala v září a od té doby se potýká se zdravotními problémy. „Teď v sobotu to bylo úplně stejné. Ráno jsem Hance ještě udělal snídani, přála si kakao. Potom se jí udělalo několikrát za sebou zle a raději si šla lehnout,“ popsal deníku Blesk.

Když už si zřejmě myslela, že se jí dostatečně ulevilo, vstala a náhle zkolabovala. „Musím poděkovat záchranářům, byli u nás za dvě minuty,“ řekl Margita. Důvodem podle něj byl nedostatek minerálů. „Ubylo nebezpečně draslíku, krevních destiček, prostě všeho,“ dodal.

Od prvního kolapsu tak uběhlo osm měsíců. Tehdy ale Margita nebyl doma. „Byl jsem v Košicích, kde jsem měl ještě před koncertem dvě talkshow v divadle. Po tom odpoledním jsem s ní ještě mluvil, po večerním jsem se jí už nedovolal. Nejdřív mi to bylo divné, ale říkal jsem si, že se asi dívá na televizi. Když jsem se nedovolal ani po 21. hodině, už jsem se vylekal,“ popsal v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Protože se k zpěvačce nikdo nemohl dostat, zavolal k pražskému bytu zámečníka, který do deseti minut přijel. Tomu navíc museli asistovat policisté. „Když přijeli, byt otevřel. Hanku našli nahoře v ložnici u postele v bezvědomí,“ vzpomínal.

Sama Zagorová pak v listopadu uvedla, že měla i nalomené tři obratle. Od té doby se potýkala s přetrvávajícími bolestmi zad. „Já trpím strašně,“ přiznala známá zpěvačka. „Měla bych ležet v posteli. Všechno mě bolí, vidina té postýlky je báječná,“ řekla.

Z jejích zdravotních výkyvů je Margita už zoufalý. „Je mi to tak strašně líto. Už se zotavovala, prozpěvovala si, dokonce se pustila do nové desky. Je toho na ni, chudinku, v poslední době opravdu už trošku moc,“ sdělil v úterý Blesku.

Protože 6. června to bude přesně 30 let ode dne, kdy se Zagorová s Margitou vzali, má její manžel jediné přání. „Já si tak moc přeju, abych ji měl v ten den už doma. Snad Pán Bůh dá,“ dodal Margita.

Tagy: