Obavy se naplnily. Šampionát v Rize předčasně končí pro zraněné útočníky Chytila a Sedláka

Českou reprezentaci na mistrovství světa opouštějí zranění útočníci Filip Chytil a Lukáš Sedlák. Nahradí je Radan Lenc a pravděpodobně Radim Zohorna. Chytil utrpěl v neděli proti Kazachstánu zranění v obličeji, v pátek zkusil s týmem trénovat, ale v turnaji nemůže pokračovat. Sedlák má z pondělního utkání s Lotyšskem po zásahu pukem zlomeninu v kotníku, v pátek obul brusle pouze kvůli focení českého týmu před tréninkem v Daugava Areně.

„S Lukášem Sedlákem i Filipem Chytilem to vypadá špatně. Budou nás muset opustit. Sedlo to v pátek zkoušel, Filip pak i s klukama na ledě. Ale bohužel to nepůjde a budeme je muset nahradit,“ oznámil nepříjemnou zprávu generální manažer reprezentace Martin Havlát.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Postřehy po Slovinsku: Budíček pro Čechy, hvězda v ráži a snad i nová jednička

„Večer by měl přijet Radan Lenc a až ráno vstane Zohy, tak s ním mám v plánu mluvit. Uvidíme, jak to dopadne tam,“ řekl Havlát. Se Zohornou, který je po vyřazení v play off AHL v Torontu, se chystal řešit detaily příjezdu.

Chytil byl v sestavě národního týmu jednou z největších hvězd, jednalo se o významnou posilu ze zámořské NHL. Komplikace však započaly na nedělním utkání s Kazachstánem, kde inkasoval ránu hokejkou do obličeje od kazašského obránce Danila Butěnka.

Bolestivá zranění

Od té doby svěřenci Kariho Jalonena proti dalším soupeřům nenastoupil. Individuálně trénoval s dalším zraněným hráčem reprezentace – Filipem Chlapíkem, který se však do turnaje vrátil ve čtvrtek. V pátek se Chytil s celoobličejovým krytem zapojil do přípravy s týmem v dresu náhradníka, zranění je však zřejmě natolik nepříjemné, že mu v pokračování v šampionátu nedovoluje.

„Doufali jsme,“ řekl Havlát. „Po jeho pocitech v pátek, kdy byl na ledě, se rozhodl, že to bohužel dál nejde. Filip má něco u nosu, co by tam nemělo být,“ přiblížil hráčovo bolestivé zranění.

ČTĚTE TAKÉ: Češi si po tragickém startu připsali další vítězství. Slovince popravil Kubalíkův hattrick

Druhou a neméně významnou ztrátu představuje i zranění útočníka Lukáše Sedláka. V pondělním utkání s Lotyšskem inkasoval ránu pukem do brusle na levé noze a s bolestivou grimasou zamířil na střídačku. Od té doby se na led znovu nepostavil, vynechal i páteční přípravu s týmem.

Fanoušci s napětím čekali na vývoj jeho zdravotního stavu. Nakonec stejně jako v případě Chytila skončil nepříznivě. „Něco tam má naštípnutého nebo zlomeného,“ konstatoval Havlát.

Připomeňte si zápas, na němž kromě zranění českého hráče tým utrpěl i první prohru na šampionátu:

Tagy:
zranění náhrada útočník hokej Riga Filip Chytil Radan Lenc MS v hokeji 2023 Lukáš Sedlák Mistrovství světa v ledním hokeji Dinamo Riga Radim Zohorna