Zapíjeli před tragédií smrt kamaráda? Nové svědectví o mladých lidech, kteří uhořeli v autě

Tragické smrti tří mladých lidí v Litomyšli předcházelo jiné neštěstí. Před sobotní nehodou, při které se zranil 27letý muž a zemřeli dvě dívky a chlapec, čtveřice zřejmě zapíjela žal. Tři dny před tragédií zemřel jejich kamarád Jakub, který spáchal sebevraždu skokem pod vlak.

V sobotu ráno se do černých statistik zapsala tragická nehoda z Litomyšle. Neštěstí, při kterém uhořeli dva dívky ve věku 22 a 23 let spolu s 18letým mladíkem, se zapsalo mezi nejtragičtější nehody posledních pěti let. Co nárazu auta do stromu předcházelo, je předmětem vyšetřování, již nyní se však spekuluje, že posádka vozu byla opilá.

Minimálně přeživší 27letý muž nadýchal 1,8 promile a následně se ukázalo, že byl i pod vlivem drog. Zda se jednalo o řidiče auta, není jisté. Jak zjistil web Blesk.cz, čtveřice pravděpodobně zapíjela žal. Bratr a sestra, jejich sestřenice a partner jedné z dívek jen tři dny před nehodou ztratili svého kamaráda Jakuba. Pětadvacetiletý mladík spáchal sebevraždu, skočil pod vlak.

„Před nehodou prý byli v disco klubu v Litomyšli, který je zhruba kilometr od místa nárazu do stromu,“ podotkla jejich známá. Žena z obce, ze které mladík pocházel, doplnila, že se Jakubovi v životě kupily problémy, a právě proto si zřejmě sáhl na život. V pondělí měl pohřeb, jeho přátelé se s ním však už nerozloučí. Jejich rodiny a kamarádi nyní oplakávají i jejich smrt.

Na místě tragické nehody nedaleko nádraží v Litomyšli vzniklo pietní místo. Lidé sem přinášejí svíčky, květiny, přání i fotky obětí. Policisté nyní zjišťují, kdo vůz řídil. K tomu by jim mohl pomoci mladík, který se při nehodě zranil a jako jediný se dokázal z auta dostat. Záchranáři ho nalezli nedaleko vozu.

„Po příjezdu policistů na místo se u vozidla nacházela čtvrtá osoba, u které nevíme, zda šlo o řidiče,“ řekla po nehodě policejní mluvčí Markéta Janovská. Kromě vyslechnutí mladíka vyšetřovatelé čekají na provedení soudních pitev obětí a znalecké posudky.

„Posuzovat se bude také technický stav vozidla a prověřovat budeme i samotný nehodový děj. Vyšetřovatel musí důsledně zhodnotit všechny zjištěné důkazy,“ dodala s tím, že bližší informace nebude vzhledem k vyšetřování uvádět.

Tagy: