OBRAZEM: Obce před kalamitou a po ní. Podívejte se, jak povodeň zpustošila česká města

Pohled na část Ostravy

Jak voda změnila obce

Krnov, Jeseník a okolí, Ostrava, Opava nebo třeba Višňová, Hanušovice a další místa. Nevinné říčky se změnily v dravé řeky a města a obce devastovaly k nepoznání. Stačí pohled před kalamitou a po ní – síla vody je patrná. Podívejte se v galerii na to, jak vypadala postižená místa předtím, než se jimi prohnala velká voda, a jak vypadají nyní.

Velká voda se v minulých dnech prohnala zejména obcemi a městy v Moravskoslezském kraji a na severu Olomouckého kraje. Mezi nejpostiženější města patří například Krnov, kde bylo pod hladinou až 80 procent města, voda se dostala až do centra města. Mimo jiné zaplavila areál společnosti Kofola.

ČTĚTE TAKÉ: Žádná povodeň není a vláda si vymýšlí: Po covidu a Ukrajině najeli konspirátoři na velkou vodu

V Opavě povodeň podle odhadů primátora Tomáše Navrátila (ANO) způsobila škody v řádech miliard korun. Výrazně poškozená má být sportovní hala, fotbalový stadion, městský sad či historický areál koupaliště. Stovky lidí mají zničené domovy. „S následky se budeme potýkat několik let,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS.

Zkázu za sebou voda nechala také ve městě Jeseník na severu Olomouckého kraje. Také zde povodeň ničila domy. Na to, jak obce a města vypadaly před velkou vodou a po ní, se můžete podívat v galerii v úvodu článku.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Extrémní povodeň na Jesenicku. Oblast je zcela odříznutá, silnice jsou neprůjezdné

Tagy:
povodeň katastrofa Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj přírodní katastrofa Krnov Opava Jeseník Tomáš Navrátil okres Jeseník Kofola ČeskoSlovensko a.s. katastrofy, nehody a mimořádné události