OBRAZEM: Zeman navštívil svůj nový domov v Lánech. Okolí vily hlídala ochranka i psovod

Prezident Miloš Zeman v závěru svého mandátu navštívil svůj nový domov. V březnu se definitivně přestěhuje do malé, čerstvě dostavené vily na kraji jeho oblíbených Lán. Příjezd hlavy státu do prostorného domu zachytily v pátek fotografové redakce CNN Prima NEWS. Okolí „bungalovu“ hlídala Zemanova osobní ochranka i německý ovčák s psovodem.

Zemanův dům se nachází na konci slepé ulice v klidné části Lán, kde se momentálně staví další nové domy. Stavební povolení na pozemku v Lánech získala končící hlava státu v roce 2020. Původně mluvil Zeman o menším bungalovu, jelikož si na velkou vilu podle svých slov nakonec nenašetřil. Jak je ale vidět z fotografií a videa, které pořídila redakce CNN Prima NEWS, nakonec se prezident díky svým celoživotním úsporám dočkal prostorného domu o dvou podlažích.

V pátek se Zeman přijel na svůj nový domov podívat. Fotografové redakce CNN Prima NEWS zachytili prezidenta v jednom ze dvou přijíždějících aut. Jeden vůz zůstal venku, druhý zajel dovnitř za branku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kde bude Pavel „doma“? Z vesnice se mu nechce, na Hradě si přitom může vybírat ze tří bytů

Zemanova ochranka následně vytáhla z kufru invalidní vozík a přenesla ho na dvorek domu, kde už čekala hlava státu. K ochrance se nedlouho poté připojil také psovod s německým ovčákem, kteří hlídkovali před prezidentovým budoucím domovem.

Čtení knih a zapomenuté „nuly“

V jednu chvíli Zeman uvažoval o pozemku ve středočeských Mnichovicích, které leží jihovýchodně od Prahy. Nakonec ale zvolil své oblíbené Lány. Těm také dával přednost před tradičnějším prezidentským sídlem na Pražském hradě.

Končící prezident dříve bydlel s rodinou v paneláku na pražském sídlišti Stodůlky. Poté žil v Novém Veselí na Vysočině, kde po zvolení do čela státu stále rád trávil prázdniny, mimo jiné se s oblibou plavil v proslulém žlutém člunu pod dohledem ochranky.

Zeman opustí lánský zámek v březnu poté, co předá svůj prezidentský mandát. Již dříve uvedl, že se nejvíce těší na svou velkou knihovnu, kde plánuje trávit volný čas. Podotkl, že by v místnosti měl mít i houpací křeslo, na kterém chce odpočívat.

„Budu číst zajímavé knihy a tak trochu i vzpomínat. Jako každý politik jsem se občas setkával, přímo nebo zprostředkovaně, i se závistivými a zakomplexovanými nulami, ať už mezi politickými komentátory, mezi neúspěšnými politiky i jinde. Na tyto nuly zapomenu první den svého starobního důchodu. A naopak budu vděčně a s úctou vzpomínat na všechny, s nimiž jsem měl tu čest pracovat pro republiku,“ nastínil plány ve svém vánočním poselství na konci loňského roku.

Tagy: