Šojgu by se měl zastřelit. Představitel okupační správy v Chersonu vyslal vzkaz

Sergej Šojgu

Ukrajinský postup Rusko zaskočil

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu by se měl kvůli svým chybám zastřelit. Myslí si to Kirill Stremousov, zástupce vedoucího ruské okupační správy Chersonské oblasti. Právě v ní se v poslední době ukrajinským silám velmi daří. Ukrajinci získali v regionu od prchajících okupantů stovky kusů ruské obrněné techniky.

„Mnozí říkají, že ministr obrany, který dovolil, aby tento stav nastal, by se měl jako důstojník zastřelit. Ale, víte, slovo důstojník je pro mnohé nesrozumitelné,“ zkritizoval na síti Telegram nejvyšší ruské velení vysoký představitel okupační správy Chersonské oblasti Stremousov. Své vyjádření zveřejnil po pravidelném projevu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. V něm šéf Kyjeva oznámil osvobození dalších obcí v Chersonské oblasti.

„Rychlý průlom Ukrajiny v Charkovské oblasti před měsícem skončil tím, že stovky jednotek ruské obrněné techniky padly do rukou Kyjeva,“ uvedl web The Wall Street Journal. Část ruské techniky byla podle Ukrajinců okamžitě připravena k použití, zatímco jiná prošla opravami a vrátila se na frontu – kde se „otočila proti původním majitelům“. Tanky, automobily a děla, které utrpěly značné škody, byly rozebrány na náhradní díly.

Ukrajinci shromažďují další důkazy o tom, že se ruská armáda na okupovaných územích dopouštěla válečných zločinů. Obzvlášť šokující nález čekal ukrajinské vojáky a policisty ve vesnici Pisky-Radkivski v Charkovské oblasti. Okupanti po sobě v jedné z mučíren nechali krabici plnou zlatých či stříbrných zubních implantátů, které pravděpodobně předtím trhali z úst Ukrajincům. Ruská armáda rovněž čelí vážným podezřením, že vězně pohřbívala zaživa.

Tagy: