V prezidentské kanceláři to skřípe, tvrdí komentátor. Odbornici na řeč těla Pavel nadchl

Prezident Petr Pavel

Odborníci zkritizovali tiskovou konferenci Petra Pavla

Výkon prezidenta v průběhu prvních sto dní v nejvyšší státní funkci hodnotili experti i politici ve speciálním vysílání CNN Prima NEWS. Odbornice na nonverbální komunikaci Noemi Zárubová-Pfeffermannová uvedla, že oproti kampani je nyní Pavel uvolněnější a častěji rozdává úsměvy, které mu sluší. Komentátor Seznam Zpráv Václav Dolejší prozradil, že vztahy v prezidentské kanceláři nejsou ideální, stížnosti měly zaznít i na Pavlovu mluvčí Markétu Řehákovou. „Prezident za ní ale stojí,“ podotkl.

Prezident Petr Pavel zhodnotil prvních sto dní ve funkci. Na tiskové konferenci uvedl, že se na Hrad nepřišel zavřít a raději bude kritizován za přílišnou aktivitu. Na programu měl dále setkání s premiérem Petrem Fialou (ODS).

Vztahy uvnitř týmu prezidenta Petra Pavla podle komentátora Seznam Zpráv Václava Dolejšího nejsou ideální, ale zlepšují se. „Ze začátku to skřípalo a byly mnohé stížnosti i zevnitř týmu na ředitelku komunikace Markétu Řehákovou. Prezident za ní zkrátka stojí, nakonec se situace trochu uklidnila, ale co mám informace, tak v prezidentské kanceláři to skřípe dodnes. V rozhovoru pro Seznam Zprávy to dokonce potvrdil i sám Pavel, že čekal, že si to sedne rychleji,“ vysvětlil Dolejší ve speciálním vysílání na CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pavel k poslancům: Vnímám frustraci lidí. Překvapuje mě urputnost sněmovních bojů

„Je téměř bezchybný, ale nechávám slovo téměř. Pořád dělá chybu, když mluví, takové ‚ee‘ – mimovolný zvuk, který je rušivý. Časem ale určitě spraví i to,“ podotkla v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS odbornice na nonverbální komunikaci Noemi Zárubová-Pfeffermannová. Ačkoliv je u Pavla vidět vojenský dril, mnohdy překvapí lidským momentem. „Například když přijal ukrajinskou holčičku, kterou šikanovali na škole v přírodě. Vybočí z nalinkovaného režimu a překvapí i lidskou stránkou, která je u něj velmi silná,“ dodala expertka s tím, že nyní je Pavel oproti kampani uvolněnější.

Od inaugurace na začátku března Pavel řešil čtyři změny ve vládě, jmenoval také tři ústavní soudce, s jejichž nominací uspěl v Senátu. Politologové na jeho dosavadním působení oceňují hlavně jeho snahu zprostředkovávat diskusi mezi vládou a opozicí, otevírat Hrad občanské společnosti a koordinovat zahraniční politiku s kabinetem.

Již týden po své inauguraci, konané 9. března 2023, Pavel zveřejnil plán prvních úkolů, které by v úvodu svého úřadování rád splnil. Čas vypršel a CNN Prima NEWS si spolu s exkluzivními hosty posvítí i na to, jak se prezidentu Pavlovi podařilo vlastní slova proměnit v realitu. Speciální vysílání na CNN Prima NEWS se 100 dní Pavla ve funkci bude věnovat po celý čtvrtek.

Do Lumbeho vily by se prezident podle své mluvčí Markéty Řehákové měl přestěhovat v létě. „Stále bydlí na adrese svého trvalého bydliště, ale se stěhováním do Lumbeho vily se počítá. V tuto chvíli probíhají architektonické práce, dokončování úprav interiéru. Podle mých informací, pokud jsou stále aktuální, by ke stěhování mělo dojít v průběhu léta,“ uvedla. Dodala, že v létě bude mít „prezident nařízený odpočinek“. „Předpokládám, že se ve svém volném čase bude věnovat především první dámě – manželce, rodině a samozřejmě také motorce,“ dodala mluvčí.

Tagy: