Pastrňák sdílel snímek s Ovečkinem a strhla se lavina: Proč se fotíš s advokátem teroristů?

Moc pěkná fotka vedle podporovatele masového vraha. I to nyní píší fanoušci momentálně nejlepšímu českému hokejistovi Davidu Pastrňákovi na sociálních sítích. Zatím na něj v sezoně pršela jen chvála, ale mnozí lidé nedokázali skousnout, že útočník Bostonu Bruins sdílel fotku, na které sedí vedle Alexandra Ovečkina, známého stoupence ruského prezidenta Vladimira Putina.

Za dosavadních 51 zápasů základní části NHL už Pastrňák stihl vykouzlit 72 bodů, a nemohl tak chybět na show s názvem Utkání hvězd.

Havířovský rodák na sebe na Floridě vzal roli vrchního baviče, když vystřihl v hokejovém podání scénku z kultovní komedie o golfu Rivalové (Happy Gilmour) s Adamem Sandlerem. Výběru Atlantické divize pak pomohl dvěma góly k premiérovému vítězství na All-Star game.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Haškův boj proti Rusům v NHL: Nepolevím, šéf ligy musí skončit. Ať se ozvou hráči

Povedený víkend shrnula bostonská opora na Instagramu publikováním série fotografií. Hned na druhém místě byl detailní snímek, na kterém se „Pasta“ usmívá a sedí vedle ikony Washingtonu Capitals Alexandra Ovečkina.

Český útočník ze své domoviny běžně přijímá slova chvály, obdiv a podporu. Je prakticky nedotknutelným. Za to, co předvádí na ledě v kombinaci s veselou a bezprostřední povahou. Tentokrát ale bylo v komentářové sekci mnoho a mnoho kritiky.

„Proč se fotíš s advokátem teroristů?“ napsal jeden z Pastrňákových sledujících. I když zámoří stále nevnímá osobu Ovečkina jako kontroverzní, především v evropských kruzích se z něj stala „persona non grata“.

Na svém profilu na sociálních sítích má ruský forvard i takřka rok po začátku války na Ukrajině profilovou fotografii s Vladimirem Putinem. Když konflikt vypukl, nijak se od hlavy státu nedistancoval, jen prohodil, že „Putin je stále jeho prezident“. Před několika lety dokonce Ovečkin založil Putin Team skládající se z osobností, které si přály, aby byl prezidentem stále tentýž muž.

Pastrňákovi tak fanoušci vmetli, že sdílet fotografii s jednou z hlavních tváří ruské propagandy je nepřijatelné. Českému útočníkovi připomněli, kolik civilistů včetně dětí kvůli Putinovi od loňského února zcela zbytečně zemřelo, kolik žen bylo znásilněno.

„Moc pěkná fotka. Vedle podporovatele masového vraha. Však vraždí jen vedle slovenských hranic. Koho by to zajímalo. A politika do sportu přece nepatří. Snad to pak řekneš i těm ukňouraným ukrajinským sportovcům, co umřeli, nebo přišli o rodiny, ať nebrečí a jdou si vesele zaskákat na olympiádu,“ kritizoval s ironií další komentující.

„Je nutné sdílet fotku s podporovatelem diktátora? Fakt dno…“ objevilo se také v komentářích. Diskutující se shodli, že Pastrňákovi nelze zazlívat, že před fotoaparátem Ovečkina například neodstrčil, nicméně za selhání považovali právě ono sdílení.

Celý příspěvek nechtěně vyzněl o to hůř, když k němu Pastrňák připojil emotikon bomby.

Evidentně ale prudkou vlnu nevole zaregistroval a snímek s ruským hokejistou z postu později odstranil.

Tagy:
Vladimir Putin Instagram sociální sítě Olympijské hry lavina NHL David Pastrňák Alexandr Ovečkin Boston Bruins sport Rusko Florida Panthers Utkání hvězd Adam Sandler Alexandr Michajlovič Ovečkin ruská invaze na Ukrajinu válka hokej NHL