I s autem je smetla povodeň, pohřešované z Jesenicka se nedaří najít. V akci jsou speciální psi

Pokračuje pátrání po třech pohřešovanýcht, které v autě smetla voda při povodních v obci Lipová-lázně na Jesenicku.

Pokračuje pátrání po pohřešovaných, které v autě smetla voda při povodních

Dvanáctý den pokračuje snaha o nalezení tří pohřešovaných, které i s jejich autem smetla voda při povodních v obci Lipová-lázně na Jesenicku. Zatím je stále neúspěšná. Náš štáb byl přítomný u pátrací akce, která se konala dál po proudu řeky Staříč.

Předminulou sobotu pod povodňovou vlnou zmizeli čtyři lidé. Zachránit se ale podařilo jedinému. Auto, ve kterém se všichni nacházeli, nalezli policisté o dva dny později. Bylo ale prázdné.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie ve zpustošené obci: Seniorku zachránili, ale utekla domů. Pak ji smetla voda

Auto bylo smeteno do vody několik kilometrů proti proudu Staříče, od té doby pohřešované hledají jak vodní záchranáři, tak kynologové. Reportéři CNN Prima NEWS s nimi strávili jeden den. Procházeli okolí Širokého brodu, který je vzdálený asi patnáct kilometrů od Lipové-lázně, kde ho rozbouřená řeka strhla do vody.

„Naše práce vypadá tak, že jdeme krajinou a psi jdou před námi a jen tak si pobíhají. Oni ale celou dobu čuchají,“ řekla pro CNN Prima NEWS kynoložka Barbora Andělová.

Práci kynologům komplikuje nejen obtížný terén, ale i zvláštní podmínky po povodních. „Nachází se tady hromada věcí, které ta voda spláchla, to znamená zbytky oblečení, zbytky jídla, občas i nějaká mrtvá zvířata. Na takové podmínky primárně netrénujeme,“ řekl kynolog Radek Anděl.

Kynologické brigády po celé republice fungují na dobrovolné bázi. Vše se odehrává v jejich volnu a za jejich vlastní peníze. „Plánujeme, že tady vydržíme do neděle. Pokud budeme potřeba, můžeme asi déle, nebo nás někdo vystřídá,“ dodala Andělová.

Pátrání bude po víkendu pokračovat na polské straně.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Cesta ke Sněžce se změnila v tragédii. Kočárek s kojencem se převrátil, dítě nepřežilo

Tagy:
pes příroda povodeň katastrofa životní prostředí přírodní katastrofa okres Jeseník katastrofy, nehody a mimořádné události Staříč Široký Brod