Policisté našli auto spadlé do řeky na Jesenicku, avšak bez posádky. Pátrání pokračuje

V obci Lipová-lázně na Jesenicku spadlo auto do rozbouřené řeky. Uvnitř vozidla zůstali podle policie zřejmě tři lidé.

Povodně v Česku si vyžádaly první oběť

Auto, které v sobotu spadlo do rozbouřené vody na Jesenicku, policisté v pondělí objevili prázdné. Po třech lidech, kteří v něm jeli, nadále pátrají.

„Vozidlo se po opadnutí vody v řece podařilo nalézt. Bohužel bez osádky. Po osobách nadále pátráme,“ uvedli policisté v pondělí dopoledne na sociálních sítích. Vozidlo se čtyřmi osobami mělo sjet do rozbouřené řeky Staříč v obci Lipová-lázně na Jesenicku.

„Na základě dosavadního šetření by osádku vozidla měly tvořit osoby starší 18 let. S ohledem na rodinné příslušníky nebudeme poskytovat bližší informace,“ sdělila dříve k případu policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Jednomu člověku se hned po nehodě podařilo dostat na břeh, další tři měli zůstat uvnitř.

Podobný případ se v sobotu odehrál i v Jankovicích na Uherskohradišťsku, kde v odpoledních hodinách spadl 54letý muž při odklízení naplavenin do rozvodněného Jankovického potoka a už se nevynořil. Policisté po něm nadále pátrají.

Záplavy v Česku zatím mají jednu potvrzenou oběť. Tělo ženy bylo nalezeno v říčce Krasovka v Krasově na Bruntálsku, policie eviduje také osm pohřešovaných.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Litovel, město smůly. Kromě povodní ho silně zasáhla i pandemie a ničivé tornádo

Tagy:
policie dopravní nehoda auto pomoc pátrání pohřešování okres Jeseník trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události vyšetřování trestné činnosti