Kriminalisté větří stopu v Klánovickém lese. Podle reportéra Kasnara hledají cokoliv

V Klánovickém lese probíhá rozsáhlá pátrací akce.

Policisté se vrátili do Klánovického lesa

Stovky policistů pokračují v pátrací akci v Klánovickém lese. Policie ve středu ráno uvedla na sociální síti X, že hledá cokoli, co má souvislost s páteční dvojnásobnou vraždou, a zároveň apeluje na veřejnost, aby do prostoru lesa nikdo nechodil. Akce začala již v úterý ráno, kvůli přicházející tmě byla ale kolem 16:00 ukončena. Reportér CNN Prima NEWS Jaroslav Kasnar přímo z místa dění uvedl, že policisté pátrají po jakékoliv stopě. Obyvatelé obce jsou podle něj rozděleni do dvou táborů.

„Ve středu pokračujeme v bezpečnostně-pátrací akci v Klánovickém lese. Na místě je mobilní operační centrum, stovky policistů, kolegové se psy a policisté na koních. V lese hledáme cokoliv, co má něco společného s případem. Žádáme, aby dnes nikdo nevstupoval do prostoru lesa. Děkujeme,“ uvedla policie na síti X.

K TÉMATU: Smrt dítěte hraje klíčovou roli. Josef Klíma má o vraždách v Klánovickém lese jasno

Podle Kasnara se na místě nachází i mobilní operační středisko. „Do terénu vyjeli policisté na koních i jednotky se psy. Akce je natolik rozsáhlá, že na pomoc přijeli mužům zákona i kolegové z Plzeňského či Ústeckého kraje,“ popsal dění na místě reportér s tím, že policie v tuto chvíli hledá cokoliv.

Potvrdil rovněž, že policisté pátrají s největší pravděpodobností po zbrani. „Jde o široké spektrum vodítek, které by mohly v případu přinést posun,“ ozřejmil. Obyvatelé Klánovic podle Kasnara odmítají s kýmkoliv hovořit, navíc jsou rozděleni do dvou táborů. „Nálada na místě je pochmurná. Zatímco jedna skupina má stále strach a nechce do lesa chodit, druzí hodlají na celou tragédii co nejrychleji zapomenout a nadále navštěvovat zalesněnou oblast,“ dodal reportér z místa.

Policisté nalezli v Klánovickém lese dva mrtvé v pátek odpoledne poté, co svědkyně kolem 15:00 nahlásila, že slyšela střelbu. Podle médií jsou oběťmi dvaatřicetiletý muž a jeho teprve dvouměsíční dcera. Policie už dříve uvedla, že objasnění této dvojnásobné vraždy je její prioritou a na případu pracuje tým několika desítek těch nejzkušenějších kriminalistů.

Policie případ nekomentuje, její mluvčí Jan Rybanský v úterý oznámil, že právo na poskytování informací v případu dvojnásobné vraždy si vyhradilo Městské státní zastupitelství v Praze. Ani to ale bližší informace nesdělilo.

„V současné době není k dotazované věci možné sdělovat žádné další informace, neboť přípravné trestní řízení je ze zákona neveřejné. Není tedy možné popisovat obsah jednotlivých provedených či prováděných úkonů a sdělovat průběžné informace, které policejní orgán na základě provedení těchto úkonů zjistí,“ uvedl již v úterý mluvčí zastupitelství Aleš Cimbala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Klánovického vraha může usvědčit i detail, říká expert. Popsal možné důvody pročesávání lesa

Tagy: