Smrt dítěte hraje klíčovou roli. Josef Klíma má o vraždách v Klánovickém lese jasno

Publicista Josef Klíma.

Vražda v Klánovicích: Kde je místo činu

Páteční vražda dvaatřicetiletého muže a jeho dvouměsíční dcery dál zaměstnává desítky kriminalistů. K případu policie uvolnila minimum informací. Nad tím, co se mohlo v Klánovickém lese stát, se pro CNN Prima NEWS zamyslel publicista Josef Klíma. Podle něj smrt dítěte hrála důležitou roli. Sledujte ve čtvrtek od 11:10 speciální vysílání Záhady Klánovického lesa na CNN Prima NEWS.

„Nejvíce mě na tom případu zaráží vražda dvouměsíčního dítěte. I kdyby tam šlo o obchodní pomstu, o nějakou hádku, o spor dvou mužů, tak jeden by zabil toho druhého, ale nezabil by to dítě. Něco mi říká, že v tom sporu bylo důležité. Ale nevím, v jakém slova smyslu. Nevím, kdo je pachatel, vím o tom případu jen to, co je v médiích, ale spíše mi to zavání cizinou, než že by to byl Čech,“ řekl pro CNN Prima NEWS Klíma s tím, že s podobným případem se dosud nesetkal.

ČTĚTE TAKÉ: Klánovické místo hrůzy: Vrah popravil muže a dítě kousek od jejich domu a v blízkosti strážníků

Obestírá ho celá řada otazníků. Ke střelbě došlo v pátek kolem 15. hodiny, pak svědkyně nahlásila, že slyšela výstřely. Policie nespecifikovala, kolik jich padlo. Žena pro iDnes.cz uvedla, že zaslechla dvě rány. Deník Blesk s odkazem na svůj zdroj uvedl, že zazněly čtyři. Policisté po vrahovi, který v pátek v Klánovickém lese usmrtil dva lidi, dál pátrají.

V úterý se zdálo, že ve vyšetřování dojde k posunu, protože do Klánovického lesa vyrazilo více něž 250 policistů, kteří něco hledali. Kromě uniformovaných policistů na místě operovali specialisté, psovodi a dokonce policisté na koních. Policejní mluvčí Jan Rybánský nechtěl odhadovat, jak dlouho bude pátrací akce trvat ani nesdělil, co přesně policie chce najít.

Podle publicisty Josefa Klímy, který se ve své kariéře věnoval například vraždě Františka Mrázka či případu Jiřího Kajínka, policisté nemají vražednou zbraň. Právě pro ni mohli v úterý do Klánovického lesa vyrazit.

„Útočník ji mohl v lese zahodit nebo přikrýt listím. Myslím si, že s tou zbraní z lesa neutekl ven. Nebo třeba hledají toho útočníka, třeba spáchal sebevraždu, variant je spousta,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Josef Klíma s tím, že na místě dvojnásobné vraždy nebyl a informace čerpá z médií. Sám ale má osobní hypotézu a nevěří, že miminko při střelbě zemřelo omylem.

Policie je na informace pro veřejnost skoupá. Kriminalisté v sobotu vyzvali motoristy, kteří projížděli v pátek mezi 7:00 až 17:00 okolím Klánovického lesa a měli zapnuté palubní kamery, aby vyšetřovatelům poskytli natočené videozáznamy.

Zároveň žádá veřejnost o jakoukoliv informaci, která by mohla vést k posunu ve vyšetřování. Pokud máte pocit, že jste si něčeho zásadního všimli, kontaktujte kriminalisty na telefonním čísle 731 553 135 nebo prostřednictvím e-mailu krpa.skpv.ook.podatelna@pcr.cz.

Sledujte speciální vysílání k případu ve čtvrtek od 11:10 na CNN Prima NEWS.

Tagy: