Patrioti jedou na Trumpův mítink. Kdybych to věděl dřív, jedu se tam něco přiučit, uvedl Babiš

Andrej Babiš v Partii Terezie Tománkové

Patrioti pojedou za Trumpem

Podpořit Donalda Trumpa se chystají i někteří čeští europoslanci. A to přímo na jeho mítinku příští týden v New Yorku. V nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS to uvedl předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který si povzdechl, že nemůže jet také.

Pozvánku dostali europoslanci z pravicově populistického uskupení Patrioti, jehož součástí je i Babišovo hnutí ANO. „Patrioti jsou pozváni na mítink kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa,“ uvedl v Partii Terezie Tománkové Babiš.

ČTĚTE TAKÉ: Volby v USA do detailu. Unikátní mapy, grafy i průzkumy. Vše o kandidátech i systému

Zároveň litoval, že nemůže jet taky. „Já jsem se to dozvěděl pozdě, ale kdybych to věděl dříve, tak bych se podíval, protože se tam člověk aspoň něco naučí o kampani,“ dodal.

Konkrétně hnutí ANO na Trumpův mítink vyšle jednoho zástupce. „Ano, pojede pan Knotek i poslanci z dalších stran,“ řekl Babiš s přiznáním, že sám se považuje za Trumpovce.

„Mluvil jsem s ním pětkrát. Myslím, že za Trumpa válečné konflikty nebyly. Zkrátka je to odpovědnost velkých zemí za to, aby ty války skončily,“ dodal poslanec.

Prezidentské volby v USA se uskuteční 5. listopadu 2024. CNN Prima NEWS chystá speciální vysílání k volbám na celou noc z 5. na 6. listopadu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Už pět milionů lidí zvolilo mezi Harrisovou a Trumpem. Jak funguje hlasování před termínem?

Tagy:
prezident prezidentské volby Spojené státy volby Partie Terezie Tománkové USA Donald Trump Kamala Harrisová Americké volby 2024