Paulovi po šestém místě: Splnili jsme cíl. Máme čtyři výhry proti nejlepším týmům světa

Povedenou tečku za vystoupením na zimní olympiádě udělali manželé Zuzana a Tomáš Paulovi v curlingovém turnaji smíšených týmů. Proti domácí Číně totiž předvedli parádní obrat z 1:6 na 8:6 a zajistili si tak celkové šesté místo. Tomáš Paul po utkání mluvil o spokojenosti.

„První třetina dobrá, prostřední nic moc, koncovka taky dobrá. Mám z toho dobrý pocit, uhráli jsme čtyři výhry proti nejlepším týmům na světě. Splnili jsme cíl, takže za nás je to spokojenost,“ řekl Tomáš Paul Radiožurnálu po vítězství nad Čínou.

Čeští amatéři, kteří pracují v bankách, měli za cíl skončit při premiéře pod pěti kruhy na pátém až sedmém místě. O šanci na boje o medaile proti řadě profesionálních párů přišli v sobotu porážkou s Kanadou po dodatečném endu. Proti Číně prohrávali už 1:6, po fantastickém závěru však triumfovali 8:6.

„Je to strašná houpačka a určitě nejnáročnější turnaj, který jsme kdy hráli. Možná je to můj subjektivní dojem, ale začínají se trošku rozevírat nůžky mezi top profesionálními týmy ověnčenými medailemi a týmy, které se na olympiádu dostaly z kvalifikací nebo posledních postupových míst,“ řekla Paulová  po nedělním duelu s Kanadou.

V Česku se manželé stali díky svým výkonům až nečekaně populárními. Do povědomí společnosti se ale nedostali jen oni, dokázali poukázat i na krásu curlingu, kterému se často přezdívá „šachy na ledě“.

Do semifinále se probojovaly s dosud neporaženou dvojicí z Itálie také Norsko, Británie a Švédsko. Olympijské zlato z Pchjongčchangu neobhájí Kanada. John Morris s novou partnerkou Rachel Homanovou dnešní rozhodující souboj s Itálií prohráli 7:8 po extra endu a skončili až pátí za švédskými soupeři.

Hlavní favorité na zlato Stefania Constantiniová a Amos Mosaner se dnes v semifinále utkají se Švédskem a Norsko s Británií. Českému páru chyběla k postupu jedna výhra, mrzet je mohou zejména nepodařené duely se Švýcarskem či Velkou Británií nebo těsné prohry se Švédskem a Kanadou.

💥 To bylo zase drama až do posledního endu! Děkujeme Team Paulova/Paul, že jste nadchli Česko pro curling! 🇨🇿 ❤️ 🥌 ČESKÝ CURLING

Posted by Český olympijský tým on Sunday, February 6, 2022

Tagy:
Velká Británie Kanada Norsko Itálie Švédsko Olympijské hry spokojenost výhra Čína curling Zimní olympijské hry v Pekingu 2022 ZOH 2022 Tomáš Paul Zuzana Paulová Český rozhlas 1 Radiožurnál Zimní olympijské hry John Morris