Bizarní výměna darů v superdebatě: Flanel mě vždycky kousal, zpražila Nerudová generála

Danuše Nerudová a Petr Pavel si v úvodu superdebaty v televizi CNN Prima NEWS vyměnili dárky. Generál bývalé rektorce přinesl flanelovou košili, která se stala symbolem jeho kampaně. Ekonomka však prohlásila, že v „dětství ji flanel strašně kousal“. Pavel naopak „čokoládu na nervy“ od ní ocenil.

„Mrzí mě, že vzniklo napětí kvůli dezinterpretaci mého výroku. Chtěl bych to odčinit malým dárkem pro paní Nerudovou. Flanel se stal nechtěně symbolem finální části mé kampaně, ale dřív byl symbolem mojí pohody a klidu. Až si budete třeba na chatě užívat volný čas, užijte si jej třeba ve flanelce,“ vyzval Nerudovou na úvod debaty Pavel, který jí věnoval zabalenou flanelovou košili.

Narážel tak na to, že Nerudovou urazil jeho výrok, že by si ji vzal na Hrad jako „účetní“. Bývalý generál tím prý myslel, že by ji přijal jako poradkyni.

Ta ho však při převzetí daru s úsměvem zpražila. „Děkuji moc. Flanel jsem měla naposledy v 80. letech jako malé dítě. Tenkrát jsem ho dala pryč, protože mě strašně kousal. Nevím, zda ho budu rehabilitovat,“ uvedla ekonomka.

I ona přinesla Pavlovi dárek, věnovala mu čokoládu. „Poslední dny kampaně jsou náročné, dovolila jsem si čokoládu na obalení nervů,“ komentovala. Generál ji ocenil za to, že se trefila.

Pavel dodal, že přinesl dárek i třetímu z favorizovaných kandidátů podle průzkumů, šéfovi ANO Andreji Babišovi. Ten se ale rozhodl debaty neúčastnit. Na jeho prázdný stolek tak generál položil červenou kšiltovku s nápisem „generál“. „Má rád červené čepice,“ rýpl si generál do Babiše.

Celou superdebatu si můžete poslechnout i jako podcast:

Tagy: