Peklo v italském městečku. Mladí Afričané rabovali a brutálně útočili na kolemjdoucí

Afričani v Itálii

Italská policie vyšetřuje řádění afrických mladíků

Agresivní útok otřásl 2. června poklidným italským městečkem Peschiera di Garda. Mladí Afričané na sociálních sítích svolali brutální akci pod heslem Afrika v Peschieře. Akci naplánovali na den, kdy Italové slaví Den republiky. Násilí chtivé gangy ničily, co jim přišlo do cesty. Napadaly i místní obyvatele a turisty. Tamní vláda připravuje opatření, aby podobným útokům zabránila. Útočníci už totiž svolávají další akci.

Mladí muži afrického původu se shromáždili s cílem terorizovat poklidné letovisko na břehu turisticky oblíbeného jezera Lago di Garda. Krádeže, ničení majetku, ale i sexuální napadání obyvatel. Tyto delikty nyní vyšetřuje italská policie. Nic z toho nebylo zhruba dvoutisícovému davu cizí.

Policistům trvalo několik hodin, než agresivní skupinu ve městě zastavili. Výtržníky poté vyexpedovali z města vlaky. Ti se nezastavili ani tam. Ve vagonech docházelo k dalším napadením.

„Útočili na nás a smáli se. Říkali, že bílé holky tam nemají co pohledávat. Bylo horko, některé z nás omdlévaly,“ popsaly řádění šestnáctileté dívky, které se staly terčem agresorů.

Italská ministryně vnitra Luciana Lamorghese zdůraznila, že nejde o jediný případ. „Poslední dobou jsme svědky podobných událostí v mnoha dalších italských městech. Tyhle gangy jsou přímým důsledkem nekontrolované a teď už nezvládnutelné imigrace,“ hodnotila.

Italský parlament a vláda už projednávají opatření, které má podobným situacím zamezit. Veronský prefekt vede intenzivní jednání k zavedení integrovaného modelu kontroly a policejní ochrany na cestách v celé oblasti. Opatření budou nezbytná, gangy se totiž svolávají k další akci. „Peschiera byla jen zahřívací kolo, uvidíme, jaké to bude v Riccione,“ vyhrožují.

Tagy: