Za pivo na fotbale v Anglii platí i 210 korun. Za kolik si půllitr dají čeští fanoušci?

Za necelý půllitr piva 210 korun? Taková suma je pro anglický West Ham na olympijském stadionu neúnosná a proto vyhlásil provozovateli válku.

Pivo na fotbale zdražuje

Za necelý půllitr piva 210 korun? Taková suma je pro anglický West Ham na olympijském stadionu neúnosná, a proto vyhlásil provozovateli válku. Vždyť i po nynějším zlevnění fanoušci pijí dvakrát dražší zlatavý mok než třeba v Liverpoolu nebo Manchesteru, a to parta kolem Tomáše Součka a Vladimíra Coufala aktuálně po dvou porážkách dřepí v suterénu tabulky.

Kladiváři pohrozili občerstvovací společnosti žalobou. Ta na jejich popud zlevnila – o 5 korun. „West Ham změnil ceny nápojů. Sleva 20 pencí, páni,“ píší lidé ironicky na sociálních sítích.

Astronomické cifře se mohou čeští fanoušci z dálky posmívat. Například na jablonecké Střelnici za pivo utratíte oproti ostrovům zlomek – 35 Kč. Navíc, v Anglii dostanete takzvanou pintu, tedy jen 473 mililitrů. A ještě často výrazně pod míru.

„Před sezonou jsme museli, vzhledem k vyšším provozním nákladům, zvednout symbolicky cenu piva o ‚pětikačku‘. Teď, na posledním zápase proti Slavii, se na stadionu vytočilo celkem 1200 litrů piva,“ uvedl ředitel komunikace FC Jablonec Martin Bergman.

Dukla láká na pivo zdarma

To pražští fanoušci už trojku na začátku cenovky hledají spíše marně. „Když jsem začínal chodit na fotbal, tak pivo stálo kolem třiceti korun. Dneska už stojí tak padesát,“ posteskl si fotbalový fanoušek Tomáš Rummel.

Třeba pražská Dukla na to jde opačně. Permanentkáře láká kvůli špatným výsledkům na pivo zdarma. A v roce 2013, když přestřílela Jablonec 5:1, byl pěnivý mok na pípách právě za pětikorunu.

Tagy: