Po 150 dnech v nemocnici je doma. Třiaosmdesátiletý veterán vyhrál boj s covidem

83letý Gilbert Falcon musel být připojen na plicní ventilátor.

83letý veterán vyhrál boj s covidem

Třiaosmdesátiletý Gilbert Falcon z Houstonu v americkém státě Texas se po 150 dnech v nemocnici vrátil domů. Válečný veterán vyhrál boj s COVID-19. Rodina i sousedé jeho návrat vnímají jako zázrak a po příjezdu domů ho patřičně přivítali, píše CNN.

„Je to skvělý pocit, být zase doma,“ sdělil Gilbert Falcon, kterému nikdo v rodině neřekne jinak než „Tati“, po příjezdu z nemocnice. Letecký veterán má deset pravnoučat. Když mu byl v červnu diagnostikovaný COVID-19, lékaři jeho rodině řekli, ať se s ním rozloučí.

„Zkrátka jsem to nemohla udělat. Věděla jsem, že můj dědeček přežije. Je to bojovník, vždycky byl. Je ten nejsilnější muž, jakého znám,“ uvedla pravnučka Chloe Morrisseyová.

Třiaosmdesátiletý muž bojoval s nemocí sám. Jako podporu u sebe měl jen doktory a sestřičky. Když se tedy sousedé dozvěděli, že se konečně vrací domů, spěchali ven, aby viděli něco, co považují za zázrak.

„Vidět ho zpátky doma je skutečně ten nejlepší vánoční dárek,“ popsala sousedka. „Musíte zkrátka věřit. Máte víru a naději. Vždycky si vyberte naději, rozumíte? Musíte prostě bojovat za své milované, musíte,“ uvedla Falconova dcera Annette DeCubaová.

Gilbert Falcon je stále slabý a hubený. Může trvat týdny, než se znovu postaví na nohy a bude moci sám chodit. Nyní je ale čas oslavovat.

Tagy: